ΔΙΕΘΝΗ
14/07/2022 17:42

Uber: Αγωγή από 550 γυναίκες στις ΗΠΑ για σεξουαλική κακοποίηση και απαγωγές από οδηγούς

Σε αγωγή που κατατέθηκε σε δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, οι πελάτισσες κατηγορούν οδηγούς της Uber για απαγωγή, σεξουαλική κακοποίηση, ξυλοδαρμό σεξουαλικής φύσεως, παρακολούθηση, παρενόχληση και επίθεση

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Uber: Αγωγή από 550 γυναίκες στις ΗΠΑ για σεξουαλική κακοποίηση και απαγωγές από οδηγούς
(Πηγή: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Δεν σταματούν τα σκάνδαλα παγκοσμίως γύρω από την Uber, καθώς αφότου άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τους χρηματισμούς πολιτικών για την ευκολότερη πρόσβαση και αδειοδότηση ανά χώρα, στις ΗΠΑ βρίσκεται αντιμέτωπη και με άλλου είδους κατηγορίες, όπως ότι πάνω από 550 γυναίκες στις ΗΠΑ την εμπλέκουν με σεξουαλικές παρενοχλήσεις και απαγωγές! Όπως αναφέρει το BBC, η δημοφιλής αμερικανική υπηρεσία μεταφορών δέχτηκε αγωγή από αυτό τον αριθμό γυναικών που ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης από οδηγούς εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη: Μακρόν για επαφές με Uber: Αν έπρεπε να το ξανακάνω, θα το έκανα ξανά

Στην αγωγή που κατατέθηκε σε δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, οι πελάτισσες κατηγορούν οδηγούς της υπηρεσίας για απαγωγή, σεξουαλική κακοποίηση, ξυλοδαρμό σεξουαλικής φύσεως, παρακολούθηση, παρενόχληση και επίθεση. Οι γυναίκες ισχυρίζονται ότι η εταιρεία δεν έθεσε σε εφαρμογή επαρκείς προστατευτικές διατάξεις και τις έθεσε σε κίνδυνο κατά τη διάρκεια των διαδρομών.

Στην αγωγή υποστηρίζεται επίσης ότι η Uber γνώριζε ανάλογα περιστατικά που σημειώθηκαν σε διάφορες αμερικανικές πολιτείες ήδη από το 2014 κι ότι έριξε μεγαλύτερο βάρος στην ανάπτυξή της, παρά στην ασφάλεια του πελατολογίου της.

«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την τρέχουσα αγωγή»

Σε δηλώσεις τους στο BBC, εκπρόσωποι της Uber είπαν χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την ασφάλεια, για το λόγο αυτό η Uber έχει δώσει νέες δυνατότητες ασφαλείας, έχει θεσπίσει πολιτικές με επίκεντρο την επιβίωση και έχει γίνει πιο διαφανής αναφορικά με σοβαρά περιστατικά. Αν και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την τρέχουσα αγωγή, θα συνεχίσουμε να βάζουμε την ασφάλεια στον πυρήνα της δουλειάς μας».

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο μήνα, η Uber δημοσίευσε την δεύτερη έκθεση ασφάλειας των ΗΠΑ και σε αυτήν αναφέρει 998 καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης και 141 περιπτώσεις βιασμών. Επιπλέον, η εταιρεία έχει λάβει συνολικά 3.824 σχετικές καταγγελίες μεταξύ 2019 και 2020. Στην πρώτη αναφορά της εταιρείας, που αφορά περιστατικά που έγιναν μεταξύ 2017 και 2018, αναφέρονται 5.981 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
UBER ΗΠΑ ΑΓΩΓΗ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ