ΔΙΕΘΝΗ
26/07/2022 05:20

Νέα Υόρκη: Σε δημοπρασία σπάνια διαστημικά αντικείμενα από τη συλλογή του πρώην αστροναύτη Μπαζ Oλντριν

Στην δημοπρασία πωλείται ο μαρκαδόρος που ενδέχεται να έσωσε το Apollo 11, όταν ένας σπασμένος διακόπτης απείλησε την ασφαλή επιστροφή των αστροναυτών στη Γη, ο Ολντριν λέγεται ότι χρησιμοποίησε την άκρη του μαρκαδόρου για να το διορθώσει

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νέα Υόρκη: Σε δημοπρασία σπάνια διαστημικά αντικείμενα από τη συλλογή του πρώην αστροναύτη Μπαζ Oλντριν
(Πηγή: Associated Press)
Ανάγνωση:

Το τζάκετ που φορούσε ο Μπαζ Όλντριν, ο δεύτερος άνθρωπος στην ιστορία που περπάτησε πάνω στη Σελήνη ως μέλος της αποστολής Apollo 11 πωλείται σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s μαζί με άλλα αντικείμενα και αναμνηστικά του. Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην αστροναύτης διαθέτει προς πώληση σε δημοπρασία κάποια από τα προσωπικά του αντικείμενα από την εποχή των Gemini και Apollo, η συγκεκριμένη περιλαμβάνει μερικά ιδιαίτερα αξιόλογα αντικείμενα.

Διαβάστε ακόμη: Βλαντίμιρ Πούτιν: «Τρέμει τις νύχτες για την υγεία του» - Τι αναφέρει πηγή στο Telegram και οι φήμες για σωσία

Το τζάκετ, το οποίο είναι το μόνο ρούχο από το Apollo 11 που βρίσκεται ακόμα σε χέρια ιδιώτη, αναμένεται να πωληθεί 2 εκατομμύρια δολάρια. Υπάρχει επίσης το περιβόητο πανό «Go Army, Beat Navy» που έφερε μαζί του ο Όλντριν σε δραστηριότητα εκτός διαστημόπλοιου κατά τη διάρκεια της αποστολής Gemini XII, το οποίο παρέπεμπε στη μακροχρόνια ποδοσφαιρική αντιπαλότητα μεταξύ των δύο στρατιωτικών ακαδημιών στις ΗΠΑ. Ο Μπαζ Ολντριν, προερχόταν από τον στρατό ως απόφοιτος της Στρατιωτικής Ακαδημίας Γουέστ Πόιντ στη Νέα Υόρκη. Το πανό αναμένεται να πουληθεί έως και 30.000 δολάρια.

Στην ίδια δημοπρασία πωλείται ο μαρκαδόρος που ενδέχεται να έσωσε το Apollo 11. Όταν ένας σπασμένος διακόπτης απείλησε την ασφαλή επιστροφή των αστροναυτών στη Γη, ο Ολντριν λέγεται ότι χρησιμοποίησε την άκρη του μαρκαδόρου για να το διορθώσει.

Η δημοπρασία πραγματοποιείται σήμερα 26 Ιουλίου στον οίκο Sotheby’s, στη Νέα Υόρκη και οι ενδιαφερόμενοι υπέβαλαν προσφορές και online. Η συλλογή παρουσιάστηκε στη γκαλερί του οίκου στη Νέα Υόρκη την εβδομάδα πριν από τη δημοπρασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΕΛΗΝΗ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ