ΔΙΕΘΝΗ
27/07/2022 18:01

Bild για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Λεφτά Γερμανών φορολογουμένων για ελληνικά ψυγεία

«Λεφτά Γερμανών φορολογουμένων για ελληνικά ψυγεία» γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild σε νέο... παραλήρημα για τις επιδοτήσεις ηλεκτρικών συσκευών στην  Ελλάδα με το πρόγραμμα «ανακυκλώνω – αλλάζω συσκευή»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Bild για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Λεφτά Γερμανών φορολογουμένων για ελληνικά ψυγεία
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

«Λεφτά Γερμανών φορολογουμένων για ελληνικά ψυγεία» γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild σε νέο... παραλήρημα για τις επιδοτήσεις ηλεκτρικών συσκευών στην Ελλάδα με το πρόγραμμα «ανακυκλώνω – αλλάζω συσκευή». «Ο προϋπολογισμός για αυτό (150 εκατ. ευρώ) προέρχεται από την ΕΕ που σημαίνει ότι και η Γερμανία πληρώνει» σημειώνει ο αρθρογράφος.

Διαβάστε ακόμη: Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή: Εκδόθηκαν οι αρχικοί πίνακες κατάταξης για την επιδότηση

«Είναι ένας αμφίβολος τρόπος να ξοδέψεις χρήματα άλλων κρατών-μελών, τα οποία προφανώς έχουν τα ίδια προβλήματα» επικρίνει η Γιάνα Σίμκε, ειδικός σε θέματα οικονομίας από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα. «Θα ήταν πιο λογικό να επενδύσουμε σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας αντί σε ψυγεία καταψύκτες και κλιματιστικά. Με αυτά δεν θα ξεπεραστούν οι αιτίες της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης» ανέφερε. «Το γενναιόδωρο πρόγραμμα επιδότησης της ελληνικής κυβέρνηση έχει ως δικαιολογία το γεγονός ότι η εξοικονόμηση ενέργειας αποσκοπεί στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και κατά συνέπεια στην προστασία του κλίματος» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην πραγματικότητα η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ενδιαφέρεται για το κλίμα, αλλά για τις προσεχείς εκλογές, κάνοντας αναφορά στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρόθεσή του να προχωρήσει σε εκλογές την προσεχή άνοιξη, με τη λήξη της τετραετίας της διακυβέρνησής του. «Με ένα καινούργιο ψυγείο στο σπίτι, η δημοτικότητα του κόμματός του, της Νέας Δημοκρατίας, θα πρέπει σίγουρα να ενισχυθεί» αναφέρει Bild.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ - ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ