ΔΙΕΘΝΗ
28/07/2022 12:45

Ισπανία: Καμπάνια για τις γυναίκες - «Ολα τα σώματα είναι παραλίας»

Οι γυναίκες της χώρας παροτρύνονται να «βιώσουν ένα καλοκαίρι για όλους, χωρίς στερεότυπα» - Γυναίκες «κάθε σχήματος και μεγέθους» καλούνται να βγουν στην παραλία, με το σύνθημα: «το καλοκαίρι είναι και δικό μας»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ισπανία: Καμπάνια για τις γυναίκες - «Ολα τα σώματα είναι παραλίας»
Πηγή: υπουργείο ισότητας Ισπανίας
Ανάγνωση:

Με το σύνθημα «όλα τα σώματα είναι σώματα παραλίας» το υπουργείο Ισότητας της Ισπανίας ξεκινά εκστρατεία που προωθεί ένα καλοκαίρι χωρίς αποκλεισμούς. Οι γυναίκες της χώρας παροτρύνονται να «βιώσουν ένα καλοκαίρι για όλους, χωρίς στερεότυπα». Γυναίκες «κάθε σχήματος και μεγέθους» καλούνται να βγουν στην παραλία, με το σύνθημα: «το καλοκαίρι είναι και δικό μας».

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: Και τέταρτος ασθενής θεραπεύτηκε πλήρως από HIV

Στην καμπάνια του υπουργείου περιλαμβάνονται πέντε γυναίκες με διαφορετικούς σωματότυπους, ηλικίες και εθνότητες που απολαμβάνουν το μπάνιο στη θάλασσα. Το καλοκαίρι «απολαύστε το όπως, όπου και με όποιον θέλετε» σημειώνει το υπουργείο. Η καμπάνια περιλαμβάνει επίσης μια γυναίκα που έχει υποβληθεί σε μαστεκτομή.

«Όλα τα σώματα είναι σώματα παραλίας» είπε ο Ιόνε Μπελάρα, επικεφαλής των Podemos, υπουργός Κοινωνικών Δικαιωμάτων στην κυβέρνηση συνασπισμού της Ισπανίας υπό την ηγεσία των Σοσιαλιστών. «Όλα τα σώματα είναι έγκυρα και έχουμε το δικαίωμα να απολαμβάνουμε τη ζωή όπως είμαστε, χωρίς ενοχές ή ντροπή. Το καλοκαίρι είναι για όλους!», επεσήμανε.

Η Αντονία Μορίλας, επικεφαλής του ισπανικού ινστιτούτου για τα δικαιώματα των γυναικών βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία, σημείωσε ότι οι σωματικές προσδοκίες επηρεάζουν την αυτοεκτίμηση των γυναικών και τους στερούν τα δικαιώματά τους. «Διαφορετικά σώματα, απαλλαγμένα από έμφυλα στερεότυπα, που καταλαμβάνουν όλους τους χώρους. Το καλοκαίρι μας ανήκει επίσης. Ελεύθερη, ισότιμη και διαφορετική» σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ