Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ρωσία θέλει να αλλάξει τα σύνορα της Ανατολικής Ευρώπης και πλέον δεν το κρύβει. Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, φρόντισε με ανάρτησή του στο Telegram να δείξει τι έχουν στο μυαλό τους για την Ουκρανία, μετά το τέλος του πολέμου, έστω και αν θέλησε να αποδώσει το σχέδιο του σε... εκτιμήσεις δυτικών αναλυτών, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσος παπάς χτύπησε Ουκρανό παπά σε κηδεία στρατιώτη, επειδή κατηγόρησε τον Πούτιν

«Αιτία» ένας χάρτης που δείχνει την Ουκρανία ενιαία και χωρίς να έχει χάσει τις περιοχές του Ντονμπάς, Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, αλλά και την Κριμαία. «Στο επηρεασμένο από ψυχοτρόπες ουσίες μυαλό του προέδρου της Ουκρανίας, αυτή είναι η εικόνα για το λαμπρό μέλλον της χώρας του», έγραψε ο Μεντβέντεφ και θέλησε να δώσει τη δική του εκτίμηση για το πως θα διαμορφωθούν τα σύνορα των χωρών.

Παρουσίασε, λοιπόν, πριν από λίγες ημέρες, έναν δικό του χάρτη που απεικονίζει κατακερματισμένη την Ουκρανία, που έχει υπό τον έλεγχό της ουσιαστικά τις περιοχές γύρω από το Κίεβο και τα υπόλοιπα κομμάτια έχουν μοιρασθεί στα γειτονικά κράτη. Πολωνία, Ουγαρία και Ρουμανία και φυσικά η Ρωσία έχουν αυξήσει τα εδάφη τους με τον ίδιο να γράφει γενικά πως: «Δυτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι στην πραγματικότητα θα μοιάζει κάπως έτσι».

Οπως ήταν φυσικό οι συγκεκριμένοι χάρτες αλλά και τα όσα υποστήριξε ο Μεντβέντεφ προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων με τη Ρουμανία να απαντά επίσημα. «Τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν μέρος των εργαλείων προπαγάνδας και παραπληροφόρησης που χρησιμοποιεί η Ρωσική Ομοσπονδία εδώ και πολύ καιρό και που ενισχύθηκαν μετά την έναρξη του παράνομου και επιθετικού πολέμου εναντίον της Ουκρανίας» σύμφωνα με το romaniajournal, ενώ σημειώνεται πως το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας εξακολουθεί να υποστηρίζει πλήρως την ανεξαρτησία της Ουκρανίας μετα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορά της, καταδικάζοντας παράλληλα την απρόκλητη και αδικαιολόγητη ρωσική εισβολή στη χώρα.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA