ΔΙΕΘΝΗ
17/08/2022 17:15

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «7% λιγότερη ενέργεια το χρόνο, αν χαμηλώσετε τη θέρμανση κατά ένα βαθμό»

Η πρόεδρος της Κομισιόν με ανάρτησή της παρουσίασε τα μέτρα που προτείνει η Κομισιόν, ώστε οι χώρες μέλη της Ενωσης να ανταποκριθούν στον χειμώνα που αναμένεται να είναι δύσκολος λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «7% λιγότερη ενέργεια το χρόνο, αν χαμηλώσετε τη θέρμανση κατά ένα βαθμό»
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Εστω και κατά έναν βαθμό Κελσίου αν αποφασίσουν οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να χαμηλώσουν τη θέρμανση τον χειμώνα, τότε - σύμφωνα με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η Ευρώπη θα καταφέρει να εξοικονομήσει περίπου 7% στη χρήση ενέργειας για ένα έτος.

Η πρόεδρος της Κομισιόν με ανάρτησή της παρουσίασε τα μέτρα που προτείνει η Κομισιόν, ώστε οι χώρες μέλη της Ενωσης να ανταποκριθούν στον χειμώνα που αναμένεται να είναι δύσκολος λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία. «Η μείωση της θερμοκρασίας στη θέρμανση ενός σπιτιού κατά μόλις 1 βαθμό Κελσίου μπορεί να εξοικονομήσει περίπου 7% της ενέργειας κατά τη διάρκεια ενός έτους», έγραψε χαρακτηριστικά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ακόμα ότι «εντυπωσιακά αποτελέσματα» στην εξοικονόμηση ενέργειας δίνει και η μικρή αύξηση της θερμοκρασίας κατά την ψύξη των δωματίων τους καλοκαιρινούς μήνες, σημειώνοντας ότι «έξυπνοι τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας εφαρμόζονται σε όλη την ΕΕ». Η ίδια αναφέρθηκε επίσης και στις ενέργειες για την εξοικονόμηση ενέργειας που κάνει η Κομισιόν στα κτίριά της: «Για παράδειγμα, απενεργοποιούμε τη θέρμανση και την ψύξη στα περισσότερα κτίρια μία ώρα νωρίτερα από ό,τι πριν, εξοικονομώντας το 3% της ετήσιας χρήσης ενέργειας. Επίσης, κλείνουμε ορισμένα κτίρια για το καλοκαίρι και διευκολύνουμε την εξ αποστάσεως εργασία».

Θυμίζεται πως στα τέλη Ιουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε τον στόχο της μείωσης στη ζήτηση φυσικού αερίου κατά 15% από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης μέχρι το τέλος Μαρτίου του επόμενου έτους.

Απειλεί με αύξηση στις τιμές του φυσικού αερίου η Gazprom

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προχωρά σε αυτά τις ανακοινώσεις ενώ η ρωσική Gazprom ανακοινώνει ότι οι ευρωπαϊκές τιμές στο φυσικό αέριο θα μπορούσαν να έχουν αύξηση έως και 60%, για να ξεπεράσουν τα 4.000 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα αυτόν τον χειμώνα, καθώς οι εξαγωγές και η παραγωγή της κρατικής εταιρείας συνεχίζουν να μειώνονται εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων.

Η ροή του φυσικού αερίου από την Ρωσία μειώθηκε φέτος, μετά το κλείσιμο του ενός αγωγού από το Κίεβο μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο και μετά την διένεξη που προκλήθηκε σχετικά με τμήματα του εξοπλισμού των αγωγού Nord Stream 1, με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ GAZPROM ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΡΕΥΜΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ