Μενού
  • Α-
  • Α+

Το 2022 ο Άντριου Τέιτ, πρώην kickboxer και νυν... γκουρού του έρωτα, όπως λέει ο ίδιος, δεν έχει θέση πια στα social media. Γι΄' αυτό και ο «βασιλιάς της τοξικής αρρενωπότητας», όπως τον αποκαλούν οι φαν του, αποκλείστηκε και από το TikTok, μετά το Facebook και το Instagram. Αφορμή αποτέλεσαν τα δεκάδες σχόλια μισογυνισμού του με κορυφαίο το «οι γυναίκες είναι ιδιοκτησία των συζύγων τους και υποχρέωσή τους είναι να κάνουν παιδιά, να μένουν στο σπίτι, να είναι ήσυχες και να φτιάχνουν καφέ». Γι' αυτό και όλοι πανηγυρίζουν τον αποκλεισμό του, δημιουργώντας και trend για αυτή την απόφαση των εταιρειών. 

Παρόλα αυτά, ένας έτερος πασίγνωστος Youtuber, ο Τζέικ Πολ, αμέσως υπερασπίστηκε τον Τέιτ λέγοντας πως είναι άδικη η λογοκρισία που υφίσταται. Ο σταρ του YouTube έγραψε στο Twitter : «Και οι δύο αυτές δηλώσεις είναι αληθινές: 1) Δεν συμφωνώ με πολλές απόψεις του Andrew Tate 2) Δεν συμφωνώ με τη λογοκρισία. Ποιος είναι μαζί μου;» Ο Τέιτ δήλωσε αθώος μετά την απαγόρευση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε μια μακροσκελή δήλωση, υποστηρίζοντας ότι δεχόταν χιλιάδες απειλές για τη ζωή του στο Διαδίκτυο.

Ο «απόλυτος μισογύνης», όπως λέει ο ίδιος τον εαυτό του με έπαρση, δεν είχε διστάσει στο παρελθόν να υποστηρίξει πως θα επιτίθετο σε μια γυναίκα, εάν εκείνη τον κατηγορούσε για απάτη. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα προαναφερθέντα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν θα του επέτρεπαν για πολύ την πρόσβαση σε αυτά, καθώς τα βίντεο που αναρτούσε έπαιρναν εκατομμύρια αντιδράσεις και σχόλια καθημερινώς.  Μιλώντας στην Washington Post, εκπρόσωπος του TikTok εξήγησε πως ο λογαριασμός του Tate διαγράφηκε, καθώς παραβίαζε την πολιτική του μέσου σχετικά με «επιθέσεις, απειλές και παρακίνηση σε βία κατά μεμονωμένου ατόμου ή ομάδες ατόμων» βάσει φύλου ή άλλων παραγόντων. Το ίδιο ανέφερε πριν από μερικές ημέρες και η Meta. 

Πολλοί Influencers, αλλά και φορείς - μαζί με αρκετούς οργανισμούς που υποστηρίζουν θύματα σεξουαλικής επίθεσης και ενδοοικογενειακής βίας - είχαν ζητήσει να απομακρυνθεί από τις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η Hope Not Hate, μια ομάδα με έδρα τη Βρετανία που ξεκίνησε μια αίτηση ζητώντας την «αποκαθήλωση» του Τέιτ, τον περιέγραψε ως επικίνδυνο.

«Η επίδραση που μπορεί να έχει η επωνυμία του βιτριολικού μισογυνισμού του Τέιτ στο νεανικό ανδρικό κοινό είναι βαθιά ανησυχητική», είπε η Hope Not Hate. «Το περιεχόμενό του λιβανίζεται ευρέως από τους θαυμαστές του επειδή επαναφέρει την "παραδοσιακή αρρενωπότητα". Ωστόσο, γνωρίζουμε επίσης ότι ο μισογυνισμός μπορεί να είναι πύλη προς άλλες ακραίες και μεροληπτικές απόψεις». Η Daily Beast ανέφερε ότι στο σπίτι του Τέιτ στη Ρουμανία έγινε έφοδος τον Απρίλιο στο πλαίσιο έρευνας για εμπορία ανθρώπων. Δεν έχει γίνει καμία σύλληψη και ο Τέιτ αρνήθηκε ότι έκανε αδίκημα.

Andrew Tate: Το Twitter τον είχε διώξει από το 2017 

Ο Andrew Tate κέρδισε για πρώτη φορά αναγνωρισιμότητα το 2016, όταν τον έδιωξαν από το Big Brother, μετά τη διαρροή ενός βίντεο στο οποίο φαίνεται να χτυπά μια γυναίκα. Το ζευγάρι αργότερα υποστήριξε πως οι πράξεις ήταν συναινετικές. Το 2017 μέσω ανάρτησής του στο Twitter, υποστήριξε πως οι γυναίκες θα έπρεπε οι ίδιες να αναλαμβάνουν την ευθύνη και να προστατεύονται από τυχόν επίδοξους βιαστές. «Εάν βάζεις η ίδια τον εαυτό σου σε μια θέση που επιτρέπει να σε βιάσουν, πρέπει να έχεις κάποια ευθύνη. Δεν λέω πως είναι οκ να βιαστείς» είχε γράψει χαρακτηριστικά, με το Twitter να προχωρά στην οριστική απομάκρυνσή του από την πλατφόρμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA