Μενού
  • Α-
  • Α+

Την πλήρη διακοπή παραδόσεων φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1 ανακοίνωσε σήμερα η ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom. Αιτία είναι οι εργασίες συντήρησης που πρέπει να πραγματοποιηθούν και ήδη άρχισαν σε έναν σταθμό συμπίεσης αερίου. Με βάση τον αρχικό προγραμματισμό, η Ευρώπη θα αρχίσει και πάλι να τροφοδοτείται με αέριο μετά από τρεις ημέρες.

Διαβάστε ακόμη: Gazprom: Τέλος από την Πέμπτη οι παραδόσεις του φυσικού αερίου στη γαλλική Engie

Η ρωσική εταιρία έχει μειώσει κατά 80% τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream τους τελευταίους μήνες με την Ευρώπη να προετοιμάζεται για έναν δύσκολο ενεργειακά χειμώνα, αν και οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως είναι πιθανό τα προβλήματα να διαρκέσουν αρκετά χρόνια ακόμη. Η Gazprom είχε προειδοποιήσει για την αναστολή των παραδόσεων φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream για «απαραίτητες» εργασίες σε έναν σταθμό συμπίεσης του αγωγού που συνδέει τα κοιτάσματα αερίου στη Σιβηρία με τη βόρεια Γερμανία, από όπου εξάγεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο επικεφαλής της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων Κλάους Μίλερ εκτίμησε ότι το Βερολίνο είναι τώρα καλύτερα προετοιμασμένο για την αναστολή των παραδόσεων μέσω του Nord Stream καθώς τα στρατηγικά αποθέματα φυσικού αερίου της χώρας έχουν γεμίσει κατά σχεδόν 85%.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA