Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα ευθεία απειλή προς τη Δύση εξαπέλυσε με δηλώσεις του ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Συγκεκριμένα, με αφορμή τον θάνατο του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο σημερινός αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας σημείωσε ότι οι αναλυτές που ανυπομονούν να δουν «κατάρρευση» της Ρωσίας, με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι.

Ο Μεντβέντεφ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση προς τη Δύση, αποκαλώντας «διεστραμμένους» όσους ονειρεύονται την κατάρρευση της χώρας και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην πυρηνική δύναμη που διαθέτει η Ρωσία την οποία και διατηρεί ακόμη και μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης. Χαρακτήρισε δε το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας ως «την καλύτερη εγγύηση για τη διατήρηση της Μεγάλης Ρωσίας».

«Αυτές οι προσπάθειες» – σημειώνει- είναι πραγματικά εξαιρετικά επικίνδυνες» επειδή «αγνοούν ένα απλό αξίωμα: η βίαιη διάσπαση μιας πυρηνικής δύναμης είναι πάντα μια παρτίδα σκάκι με τον θάνατο», αναφέρει σε ανάρτησή του στο ρωσικό κοινωνικό δίκτυο VKontakte.

«Οι χώρες της Δύσης κάνουν τα πάντα ώστε οι κρατικοί θεσμοί της Ρωσίας να σταματήσουν να λειτουργούν», γράφει. «Θέλουν να στερήσουν από τη χώρα την αποτελεσματική διακυβέρνηση, όπως έγινε το 1991. Και ως αποτέλεσμα, να εξαλειφθεί η Ρωσία από το πολιτικό πεδίο». Την ίδια ώρα, ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο φέρεται να καταπλέει στη Μεσόγειο κοντά στην Ιταλία, όπως μεταδίδει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος «Naval News», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA