Μενού
  • Α-
  • Α+

H Λιζ Τρας διορίστηκε και επίσημα πρωθυπουργός της Βρετανίας. Η Λιζ Τρας βρέθηκε στο Μπαλμόραλ για να συναντήσει τη βασίλισσα και διορίστηκε και επίσημα πρωθυπουργός της χώρας. Πρόκειται για την τρίτη γυναίκα πρωθυπουργό στη βρετανική ιστορία, φτάνοντας στην κορυφή της πολιτικής της καριέρας, αναφέρει το CNN. «Η βασίλισσα δέχθηκε σήμερα σε ακρόαση την αξιότιμη βουλευτή Ελίζαμπεθ Τρας και της ζήτησε να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση» αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Η κυρία Τρας δέχθηκε την προσφορά της Αυτής Μεγαλειότητας» προστίθεται. Η Τρας θα έχει να αντιμετωπίσει διψήφιο πληθωρισμό, το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας και τις προειδοποιήσεις της Τράπεζας της Αγγλίας για ύφεση που θα εκδηλωθεί μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς, σημειώνει το Ρόιτερς, επισημαίνοντας πως τα προβλήματα αυτά της Τρας είναι από τα μεγαλύτερα που έχει αντιμετωπίσει οποιοσδήποτε άλλος μεταπολεμικός ηγέτης της Βρετανίας. Το πλάνο δείχνει τη μονάρχη να χαμογελά καθώς καλωσόριζε την Τρας, τον 15ο ηγέτη που υπηρέτησε κατά τη διάρκεια της 70χρονης βασιλείας της, στο Μπαλμόραλ. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγα λεπτά είχε υποβάλει την παραίτησή του ο Μπόρις Τζόνσον, μια κίνηση που έγινε δεκτή από τα Ανάκτορα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA