Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Κάρολος Γ' υπέγραψε το μεσημέρι του Σαββάτου (10/9) τη Διακήρυξη της Διαδοχής με την οποία έγινε και επίσημα ο νέο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου μετά τον θάνατο της 96χρονης μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ. Ο νέος μονάρχης συγκέντρωσε πάνω του όλα τα βλέμματα κατά τη διαδικασία, όμως κατάφερε να γίνει viral με μία μόνο κίνηση, όταν ξαφνικά έκανε μία οργισμένη χειρονομία σε έναν από τους βοηθούς του. Καθώς πήγαινε να υπογράψει την ιστορική διακήρυξη, ο βασιλιάς έκανε μανιωδώς νόημα σε έναν βοηθό να μετακινήσει ένα κουτί με μία πένα και ένα μελανοδοχείο, που του είχαν χαρίσει οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, που τον εμπόδιζαν να υπογράψει. Οι θεατές περιέγραψαν το τραπεζάκι ως «πολύ μικρό» για το τεράστιο έγγραφο, με τα σχόλια στα social media να παίρνουν... φωτιά.

Διαβάστε ακόμη: Βασίλισσα Ελισάβετ: Ξεκίνησε το τελευταίο ταξίδι της - Η σορός της μεταφέρεται στο Εδιμβούργο

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Οι χρήστες του Twitter δεν το άφησαν ασχολίαστο, με αποτέλεσμα το βίντεο να έχει συγκεντρώσει χιλιάδες αντιδράσεις και σχόλια. «Ο υπηρέτης πρέπει να καθαρίσει το γραφείο μου για μένα. Δεν μπορεί να περιμένουν από μένα να μετακινήσω τα πράγματα» έγραψε ένας χρήστης, «Πρώτη μέρα στη δουλειά και έχει ήδη βαρεθεί. ΧΑΧΑΧΑ», έγραψε άλλος.

https://www.dailymail.co.uk/embed/video/2770047.html

Υπενθυμίζεται πως χθες ο νέος βασιλιάς δήλωσε ότι «συνειδητοποιεί βαθύτατα τα καθήκοντα και τις βαριές ευθύνες» που συνδέονται με το νέο αξίωμά του, κατά την ορκωμοσία του ενώπιον του Συμβουλίου. «Έχω βαθιά επίγνωση της μεγάλης κληρονομιάς, των καθηκόντων και των βαριών ευθυνών του αξιώματος που έχω πλέον αναλάβει. Αναλαμβάνοντας αυτές τις ευθύνες. θα προσπαθήσω να ακολουθήσω το εμπνευσμένο παράδειγμα που μου δόθηκε στη στήριξη της συνταγματικής κυβέρνησης και στην επιδίωξη της ειρήνης, της αρμονίας και της ευημερίας των λαών των νησιών, των βασιλείων και των εδαφών της Κοινοπολιτείας σε όλο τον κόσμο», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Βασιλιάς Κάρολος ο Γ'.

Αναλυτικά στην ομιλία του, ο βασιλιάς Κάρολος Γ' είπε: «Η μητέρα μου έδωσε ένα παράδειγμα δια βίου αγάπης και ανιδιοτελούς υπηρεσίας. Η βασιλεία της μητέρας μου ήταν απαράμιλλη στη διάρκεια και την αφοσίωσή της. Αν και θρηνούμε, την ευχαριστούμε για αυτήν την αφοσιωμένη ζωή. Έχω βαθιά επίγνωση αυτής της βαθιάς κληρονομιάς και των σοβαρών καθηκόντων και βαριών ευθυνών που μου ανατίθενται τώρα. Αναλαμβάνοντας αυτές τις ευθύνες, θα προσπαθήσω να ακολουθήσω το εμπνευσμένο παράδειγμα που μου δόθηκε στη στήριξη της συνταγματικής κυβέρνησης και στην επιδίωξη της ειρήνης, της αρμονίας και της ευημερίας των λαών των νησιών, των βασιλείων και των εδαφών της Κοινοπολιτείας σε όλο τον κόσμο».

Στην ομιλία του ο βασιλιάς Κάρολος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σύζυγό του Καμίλα: «Με ενθαρρύνει βαθιά η διαρκής υποστήριξη της αγαπημένης μου συζύγου», είπε. Και συνέχισε: «Δράττομαι αυτής της ευκαιρίας για να επιβεβαιώσω την προθυμία και την πρόθεσή μου να συνεχίσω την παράδοση της παράδοσης των κληρονομικών εσόδων, συμπεριλαμβανομένης της περιουσίας του Στέμματος στην κυβέρνηση προς όφελος όλων σε αντάλλαγμα για την κυρίαρχη επιχορήγηση, που υποστηρίζει τα επίσημα καθήκοντά μου ως αρχηγού του κράτους και αρχηγού του έθνους. Κατά την εκτέλεση του βαρέος καθήκοντος που μου έχει ανατεθεί, στο οποίο αφιερώνω ό,τι μου έχει απομείνει από τη ζωή μου, προσεύχομαι για την καθοδήγηση και τη βοήθεια του παντοδύναμου Θεού».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA