ΔΙΕΘΝΗ
17/09/2022 04:27

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πώς διατηρείται η σορός της μέχρι την κηδεία

Η φυσιολογική διαδικασία της αποσύνθεσης ξεκινά περίπου δύο ημέρες μετά τον θάνατο, ωστόσο, η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ για ένατη ημέρα σήμερα παραμένει άταφη – Ειδικοί εξηγούν πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Βασίλισσα Ελισάβετ: Πώς διατηρείται η σορός της μέχρι την κηδεία
Πηγή: Associated Press
Ανάγνωση:

Την ώρα που η Βρετανία θρηνεί τον χαμό της βασίλισσας Ελισάβετ η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης. Με δεδομένο πως σήμερα είναι Σάββατο και μέχρι την ταφή της μεσολαβούν ακόμα τρεις ημέρες, πολλοί αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να διατηρείται η σορός της. Να σημειωθεί πως η φυσιολογική διαδικασία της αποσύνθεσης, ξεκινά περίπου δύο ημέρες μετά τον θάνατο.

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα δίνει το γερμανικό δίκτυο n-tv, το οποίο απευθύνθηκε σε ειδικούς και σημειώνει ότι «η σορός πρέπει να προετοιμαστεί ανάλογα». Ο εκπρόσωπος Τύπου της ένωσης Γραφείων Τελετών της Κάτω Σαξονίας, Μάρκους Γκεμπάουερ, δήλωσε στο γερμανικό δίκτυο RND ότι για να ανασταλεί η φυσική διαδικασία αποσύνθεσης, «τα σωματικά υγρά ανταλλάσσονται με φορμαλδεΰδη και άλλες χημικές ουσίες». Πρόκειται για ένα είδος ταρίχευσης, η οποία διαρκεί δύο έως έξι ώρες ανάλογα με την κατάσταση του σώματος και διατηρεί τη σορό σε καλή κατάσταση για δύο έως τρεις μήνες.

Μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο RTL, ο πιστοποιημένος ταριχευτής Φίλιπ Μπέργκερ, εξήγησε ότι οι ταριχευτές φροντίζουν για τη διατήρηση του νεκρού. «Αυτό περιλαμβάνει την προσωρινή διακοπή της αποσύνθεσης του σώματος, έτσι ώστε η ταφή ή ο αποχαιρετισμός σε ανοιχτό φέρετρο να μπορεί να γίνει αργότερα».

Η ταρίχευση μπορεί να επαναλαμβάνεται σε τακτά διαστήματα, όπως εξάλλου συνέβαινε και με τη σορό του Βλαντίμιρ Λένιν, που πέθανε τον Ιανουάριο του 1924 και το ταριχευμένο σώμα του παραμένει το μαυσωλείο στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα εδώ και σχεδόν έναν αιώνα. «Οι ειδικοί υποβάλουν τη σορό του σε διαδικασία ταριχευσης με ειδικές ενέσεις κάθε 12 μήνες. Ανάλογα με τη διαδικασία, η ταρίχευση μπορεί να είναι αρκετή για ένα χρόνο» είπε ο Μπέργκερ.

Το Μπάκιγχαμ μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιάσει τα όσα ακούγονται και γράφονται με πολλά δημοσιεύματα ανά την Ευρώπη να αναφέρουν πως το φέρετρο μπορεί να είναι άδειο! Η «Bild» υποστηρίζει μάλιστα ότι η σορός διατηρείται με ειδικές ψυκτικές πλάκες μέχρι την ταφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΗΔΕΙΑ ΦΕΡΕΤΡΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ