Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα βλέμματα όλου του πλανήτη είναι στραμμένα στη Μόσχα και στο διάγγελμα που αναμένεται να κάνει ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες από τα ρωσικά ΜΜΕ, ο Πούτιν αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση της Ρωσίας να κάνει αποδεκτό το όποιο αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων σε Ντονμπάς, Χερσώνα και Ζαπορίζια, προχωρώντας στην προσάρτηση των περιοχών, όπως ακριβώς συνέβη και με την Κριμαία. Τα δημοψηφίσματα θα διεξαχθούν μεταξύ 23 και 27 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι υποστηριζόμενοι από τη Μόσχα αυτονομιστές, και η διεξαγωγή τους έχει, ήδη, προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις από ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι οι ανακοινώσεις έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η αντεπίθεση της Ουκρανίας, στο πλαίσιο της οποίας οι ουκρανικές δυνάμεις ανακαταλαμβάνουν εδάφη εντός των περιοχών του Ντονμπάς. Ενώ όμως ο Ρώσος πρόεδρος -όπως έσπευσαν να ανακοινώσουν κρατικά μέσα ενημέρωσης- επρόκειτο να απευθύνει διάγγελμα στις 20:00 (ώρα Ελλάδος), την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχουν περάσει πάνω από μιάμιση ώρα χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση από το Κρεμλίνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ρωσικό δίκτυο ενημέρωσης RT διέγραψε ανάρτηση που ανέφερε ότι η ομιλία θα ξεκινούσε στις 8 μ.μ. ώρα Μόσχας, μια κίνηση που πυροδότησε αμέσως διάφορα σενάρια.  Επίσης, η καθυστέρηση προκάλεσε εικασίες σχετικά με τα πιθανά κίνητρα του Ρώσου προέδρου με φόντο τη… γενική συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. «Ο Πούτιν ανακοινώνει μια ομιλία προς το έθνος και δεν την εκφωνεί. Ενώ όλοι περιμένουν, τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα στη Μόσχα και κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις ομιλίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπου δεν του επετράπη να πάει. Τρολάρισμα στο υψηλότερο επίπεδο» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο δημοσιογράφος διεθνών Μέσων, Dominic Johnson.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA