Μενού
  • Α-
  • Α+

Ουρές χιλιομέτρων στα σύνορα με την Φινλανδία, οργή στους δρόμους, εκατοντάδες συλλήψεις από τις ρωσικές Αρχές και απογοήτευση. Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιτάχυνε την πολεμική του προσπάθεια στην Ουκρανία την Τετάρτη, ανακοινώνοντας επιστράτευση περίπου 300.000 εφέδρων στον στρατό και σε διάγγελμά του αμφισβήτησε ευθέως τη Δύση για την υποστήριξή της στην Ουκρανία με μια κρυφή απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων. Αυτό έφερε... λαϊκή εξέγερση, με αποτέλεσμα χιλιάδες Ρώσοι να βγουν στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούν γι' αυτές τις εξελίξεις. Παράλληλα, χιλιάδες αυτοκίνητα σχημάτισαν ουρές χιλιομέτρων στα σύνορα, καθώς ήθελαν να φύγουν από την χώρα. Ακολούθησαν βίαια επεισόδια και συλλήψεις. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Πιο συγκεκριμένα, τουλάχιστον 1.300 άτομα συνελήφθησαν την Τετάρτη στη Ρωσία κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά της μερικής επιστράτευσης που κήρυξε ο Πούτιν. Σύμφωνα με την OVD-Info, οργάνωση που ειδικεύεται στην καταμέτρηση συλλήψεων, κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε τουλάχιστον 36 πόλεις της χώρας.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στη Μόσχα είδαν τουλάχιστον 50 συλλήψεις σε μία από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας. Στην Αγία Πετρούπολη, τη δεύτερη πόλη της Ρωσίας, ένα λεωφορείο της αστυνομίας μετέφερε συλληφθέντες. Στη ρωσική πρωτεύουσα συνελήφθησαν 394 άτομα ενώ στην Αγία Πετρούπολη 376. Οι διαδηλωτές φώναζαν: «Όχι στον πόλεμο!» και «Καμία επιστράτευση!».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Όλοι φοβούνται. Είμαι υπέρ της ειρήνης και δεν θέλω να χρειαστεί να πυροβολήσω. Αλλά είναι πολύ επικίνδυνο να βγει κανείς έξω τώρα, διαφορετικά θα είχε πολύ περισσότερο κόσμο», είπε ο Βασίλι Φεντόροφ, διαδηλωτής στην Αγία Πετρούπολη. «Γιατί να υπηρετείτε τον Πούτιν; Έναν άνθρωπο που κάθεται στον θρόνο του 20 χρόνια!» φώναξε ένας άλλος διαδηλωτής προς την κατεύθυνση των αστυνομικών δυνάμεων. «Φοβάμαι για τον εαυτό μου, για τον αδερφό μου, που είναι 25 ετών και έχει κάνει τη στρατιωτική του θητεία. Μπορεί να κληθεί», τόνισε η φοιτήτρια, Οκσάνα Σιντορένκο. «Γιατί αποφασίζουν άλλοι για το μέλλον μου;»

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA