Μενού
  • Α-
  • Α+

«Καλώ όλες τις γυναίκες πολιτικούς της Δύσης που με αγνοούσατε για χρόνια, πήγατε στο Ιράν και υπακούσατε στους νόμους για το χιτζάμπ (φορέσατε μαντήλα) ενώ οι Ιρανές ξυλοκοπούνταν επειδή αντιστέκονταν (στους νόμους για το χιτζάμπ), να μην φορέσουν πια μαντήλα στις συναντήσεις τους με Ιρανούς αξιωματούχους». Με αυτά τα λόγια η γνωστή Ιρανή δημοσιογράφος και ακτιβίστρια Μασίχ Αλινετζάντ κάνει δραματική έκκληση στους ηγέτες της Δύσης να αναλάβουν δράση για να διώξουν το θεοκρατικό κράτος της χώρας της. 

Διαβάστε ακόμηΙράν: Σκληραίνει τη στάση του ο στρατός - Συγκλονιστικές οι εικόνες από τις διαδηλώσεις μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί

«Σας είχα προειδοποιήσει εδώ και χρόνια, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην Καναδική, τη Νορβηγική και τη Σουηδική Βουλή. Σας τα έλεγα τότε αλλά δεν με πιστεύατε. Λέγατε ότι είχατε μεγαλύτερα θέματα να λύσετε (με τις κυβερνήσεις). Τώρα δείτε τι έχει συμβεί από ένα μικρό θέμα, ένα μικρό κομμάτι ακάλυπτων μαλλιών. Σκότωσαν την Μαχσά Αμινί.  Τώρα είναι η σειρά σας. Κάντε κάτι, μην ξαναφορέσετε μαντήλα μπροστά στους δολοφόνους του έθνους μας, μην τους νομιμοποιείτε!» λέει στην τρίλεπτη έκκλησή της η Μασίχ.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Συνολικά 36 άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής σκοτωθεί στις επιχειρήσεις καταστολής της αστυνομίας των διαδηλώσεων που ξέσπασαν τις τελευταίες μέρες μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, η οποία συνελήφθη από την Αστυνομία Ηθών της Τεχεράνης επειδή φορούσε λάθος την μαντήλα της και φαινόταν λίγο τα μαλλιά της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA