Μενού
  • Α-
  • Α+

«Καζάνι που βράζει» θυμίζει η κατάσταση στο Ιράν, με τις διαδηλώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών να συνεχίζονται, όπως φυσικά και η κρατική καταστολή, με πληροφορίες από διεθνή ΜΜΕ να κάνουν λόγο για περισσότερους από 50 νεκρούς λόγω των αντιδράσεων της κοινωνίας για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί. Μεταξύ αυτών που αντιδρούν στη μεσαιωνική μεταχείριση που έχουν οι γυναίκες στο Ιράν, είναι και πολλοί άνδρες, μεταξύ των οποίων και δημοφιλείς προσωπικότητες που ξεσπούν, παρά την πίεση του καθεστώτος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο διεθνής Ιρανός ποδοσφαιριστής της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Σαρντάρ Αζμούν, ο οποίος με story στο Instagram ξέσπασε για τα τεκταινόμενα στην πατρίδα του και τόνισε πως η Ομοσπονδία δεν τους αφήνει να μιλήσουν για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί. Ο διεθνής επιθετικός επιβεβαίωσε πως η Ομοσπονδία δεν αφήνει τους παίκτες να τοποθετηθούν, όμως αυτός πάει κόντρα, καθώς με την ανάρτηση του καταδίκασε αυτούς που «δολοφονούν με ευκολία» και εξέφρασε τη στήριξη του στις Ιρανές. Θυμίζουμε πως σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, οι αρχηγοί Αλιρέζα Γιάχανμπας και Εχσάν Χατζισαφί είχαν κάνει ανάλογες αναρτήσεις που «κατέβηκαν» όμως λίγο αργότερα.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο Σαρντάρ Αζμούν αναφέρει:

«Λόγω των κανόνων της Εθνικής Ομάδας, δεν μας επιτρέπουν να πούμε τίποτα μέχρι την ολοκλήρωση του τρέχοντος προπονητικού μας καμπ, αλλά δεν μπορώ πλέον να ανεχτώ τη σιωπή. Αν θέλουν να με κόψουν από την ομάδα είναι απλά μια θυσία για μια τρίχα σε μια Ιρανή γυναίκα. Δεν υπάρχει περίπτωση να διαγραφεί αυτή η ανάρτηση. Ντροπή σε όλους πόσο εύκολα δολοφονείτε ανθρώπους. Ζήτω οι Ιρανές».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA