Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι νέες απειλές που εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της χώρας μας ήταν η αφορμή για να δεχθεί ένα ακόμα ηχηρό «ράπισμα» από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το οποίο τόνισε ξανά πως η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται!

Σε γραπτή του δήλωση, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σημειώνει ότι «σε μια εποχή που η Ρωσία εισέβαλε ξανά σε ένα κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος, οι δηλώσεις που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των Συμμάχων του ΝΑΤΟ δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να ενθαρρύνουν τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματία. Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται. Καλούμε όλα τα μέρη να αποφύγουν τη ρητορική και τις ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την ένταση».

Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας»

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα χθες, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προχωρήσει σε ένα ακόμα παραλήρημα κατά της Ελλάδας.  «Παρακολουθούμε τις προβοκατόρικες κινήσεις της Ελλάδας. Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς και δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας. Ξέρουμε ότι θέλουν να μας κάνουν να σπαταλήσουμε χρόνο και ενέργεια. Για τους Έλληνες πολιτικούς και τον ελληνικό λαό, αυτό είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο υπουργικό του συμβούλιο. «Ξεχνούν τις μέρες που πανηγύριζαν για τη σφαγή της Τριπολιτσάς σαν ημέρα της νίκης τους και ακόμα δεν έχουν πληρώσει γι' αυτό. Δεν είναι πρόοδος και τίμιο να κρύβεσαι πίσω από άλλους. Η στρατιωτική ανάπτυξη και η οικονομική βοήθεια δεν είναι αρκετή, ώστε η Ελλάδα να φτάσει στο επίπεδό μας».

Ο Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας τη ρητορική των προκλήσεων, μίλησε για ένα «επικίνδυνο παιχνίδι, για τους Έλληνες πολιτικούς, το ελληνικό κράτος, τον ελληνικό λαό και όσους τους χρησιμοποιούν σαν μαριονέτες». «Γνωρίζουμε ότι οι πραγματικές προθέσεις εκείνων που υποκινούν τους Έλληνες πολιτικούς είναι να εμποδίσουν το πρόγραμμά μας για μία ισχυρή Τουρκία», ανέφερε ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι «η ανάπτυξη ξένων στρατιωτικών δυνάμεων σε όλη την Ελλάδα θα πρέπει να ενοχλεί τους Έλληνες και όχι την Τουρκία», σημείωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να συμπληρώσει ότι «η Ελλάδα θα λογοδοτήσει για ανθρώπους που άφησε να πεθάνουν στη Μεσόγειο». Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ακόμη ότι «θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας έναντι της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Αυτό είναι γνωστό. Δηλώνουμε ότι δεν θα συμβιβαστούμε στο ελάχιστο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA