ΔΙΕΘΝΗ
28/09/2022 15:44

Ενεργειακή κρίση: Στα ύψη η ζήτηση για ηλεκτρικές κουβέρτες στην Ευρώπη, γράφει το Bloomberg

Το ενδιαφέρον από Ευρωπαίους αγοραστές έχει πενταπλασιαστεί και οι περισσότεροι ζητούν επείγουσα αποστολή, όπως ανέφερε στο Bloomberg ο Crane Jin, γενικός διευθυντής της UTK. Η εταιρεία αναμένει να παραδώσει πάνω από 10.000 ηλεκτρικές κουβέρτες στην Ευρώπη τον επόμενο μήνα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ενεργειακή κρίση: Στα ύψη η ζήτηση για ηλεκτρικές κουβέρτες στην Ευρώπη, γράφει το Bloomberg
(πηγή: Pixabay)
Ανάγνωση:

Για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα προετοιμάζεται η Ευρώπη λόγω της ενεργειακής κρίσης και αρκετοί καταναλωτές αναζητούν λύσεις με κάποιους να προκρίνουν τη χρήση της ηλεκτρικής κουβέρτας από την Κίνα. Οπως αναφέρει το Bloomberg, τα στοιχεία για τις εξαγωγές δείχνουν μια άνοδο, από την οποία ωφελούνται κινεζικές εταιρείες όπως η UTK Technology, η οποία κατασκευάζει ηλεκτρικές κουβέρτες και τις πουλά στο Alibaba. Η ζήτηση, μάλιστα, έχει αυξηθεί σημαντικά αυτόν τον μήνα.

Δύσκολος χειμώνας λόγω της ακρίβειας στο φυσικό αέριο

Το ενδιαφέρον από Ευρωπαίους αγοραστές έχει πενταπλασιαστεί και οι περισσότεροι ζητούν επείγουσα αποστολή, όπως ανέφερε στο Bloomberg ο Crane Jin, γενικός διευθυντής της UTK. Η εταιρεία αναμένει να παραδώσει πάνω από 10.000 κουβέρτες στην Ευρώπη τον επόμενο μήνα. «Δουλεύουμε πολλές υπερωρίες τον τελευταίο καιρό», είπε. Η Ευρώπη προετοιμάζεται για έναν δύσκολο χειμώνα, καθώς οι αυξανόμενες τιμές του φυσικού αερίου και οι περιορισμένες προμήθειες λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, ωθούν τις κυβερνήσεις να καταρτίσουν σχέδια περιορισμού της κατανάλωσης ενέργειας. Τα νοικοκυριά, που ήδη πλήττονται από τον υψηλό πληθωρισμό, αναζητούν λύσεις για να κάνουν οικονομία, καθώς αντιμετωπίζουν μεγάλες αυξήσεις στους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας.

Video Loading...

Οι ηλεκτρικές κουβέρτες, που έχουν ενσωματωμένα λεπτά ηλεκτρικά καλώδια και διαχέουν τη θερμότητα μόλις συνδεθούν στο ρεύμα, κοστίζουν λιγότερο από το ένα τρίτο για να λειτουργήσουν σε σύγκριση με ορισμένες θερμάστρες, σύμφωνα με εκτιμήσεις της EnergyAustralia. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό επειδή αυτό που κάνουν είναι να ζεσταίνουν τον χρήστη από κοντά αντί να θερμαίνουν ένα ολόκληρο δωμάτιο.

Τα καταστήματα του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαιώνουν την αύξηση της ζήτησης. Η αλυσίδα πολυκαταστημάτων John Lewis Partnership αναφέρει ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών κουβερτών έχουν αυξηθεί κατά 67% σε σχέση με πέρυσι και οι διαδικτυακές αναζητήσεις για τα προϊόντα έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 470%. Οι κουβέρτες αυτές κατατάσσονται μεταξύ των προϊόντων σπιτιού με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο βρετανικό σάιτ της Amazon.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΤΙΜΕΣ ΕΥΡΩΠΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ