Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα επίθεση κατά της χώρας μας εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συνεχίζοντας το μπαράζ προκλητικών δηλώσεων από τη γείτονα χώρα προς την Ελλάδα, το οποίο και έχει βάλει «φωτιά» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ετσι, ο Τσαβούσογλου πήρε τη σκυτάλη από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επισήμανε για ακόμη μία φορά τη στρατιωτικοποίηση των νησιών στο Αιγαίο τονίζοντας πως αυτό ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η παρουσία τεθωρακισμένων οχημάτων αμερικανικής προέλευσης στη Λέσβο και τη Σάμο, έχει προκαλέσει την οργή της Αγκυρας και αυτή εκφράστηκε εκ νέου δια στόματος Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια της παρουσίας του σήμερα Πέμπτη (29/9) σε εκδήλωση στην πόλη Ντενιζλί. «Θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα καθώς η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες Τετάρτη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε από το CNN Turk και το Kanal D ταυτόχρονα, είχε επιτεθεί εκ νέου στην Ελλάδα, αλλά και στους συμμάχους της, λέγοντας πως οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να στέλνουν όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στα νησιά του Αιγαίου, γιατί αυτό η Αγκυρα δεν θα το αφήσει αναπάντητο. Στην ίδια συνέντευξη, ο Ερντογάν τόνισε πως η Τουρκία θα ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία της στην κατεχόμενη Κύπρο, μετά την απόφαση των ΗΠΑ για την πλήρη άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία. Χαρακτήρισε, μάλιστα, «ανεξήγητη» την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης, τόσο σε ό,τι αφορά «το περιεχόμενό της», όσο και για τη «χρονική στιγμή».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA