Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα σκληρό βίντεο από τη Ρωσία έχει δει το φως της δημοσιότητας, το οποίο και αποτυπώνει με γλαφυρά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μετά το διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν, με το οποίο κήρυξε μερική επιστράτευση για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, στο βίντεο που δημοσίευσε η Daily Mail, φαίνεται ένας νεαρός Ρώσος έφεδρος που ζητά από φίλο του να του σπάσει το χέρι με μία... βαριοπούλα, ώστε να μην βρεθεί στο μέτωπο του πολέμου. Είναι χαρακτηριστικό πως αυξάνονται οι προειδοποιήσεις από αξιωματούχους του Κρεμλίνου να μην... ακρωτηριάζονται οι στρατεύσιμοι ή να μην αυτοτραυματίζονται καθώς τους περιμένουν βαριές κυρώσεις.

Ενώ κάποιοι αντέδρασαν εγκαταλείποντας αμέσως τη χώρα, άλλοι κατέφυγαν σε πιο δραστικά μέτρα και προσπάθησαν να αυτοτραυματιστούν για να αποφύγουν τη φρίκη του πολέμου. Στο εν λόγω βίντεο αποτυπώνεται ένας άνδρας να κρατά μια βαριοπούλα με μακριά λαβή, με την οποία φαίνεται να σπάει το χέρι του νεαρού στρατευμένου εφέδρου. Ο Ρώσος φαίνεται να κρατά το αριστερό του χέρι σε έναν πάγκο και να καλύπτει το πρόσωπό του με το άλλο του χέρι καθώς δέχεται το ισχυρό χτύπημα.

Μετά το χτύπημα σηκώνεται και βρίζει, ενώ ο φίλος που τον χτύπησε χάνεται από το πλάνο, ενώ στη συνέχεια ακούγεται να του λέει: «Κολιάν, είναι όλα καλά;». Ακολούθως, εμφανίζονται δύο γυναίκες που φαίνονται να επιθεωρούν το χτυπημένο χέρι του με τη μία να αναρωτιέται αν το χέρι έχει όντως σπάσει. Δεν είναι ξεκάθαρο τελικά αν το χέρι έσπασε από το βαρύ χτύπημα ούτε αν τελικά ο τραυματισμός τον έσωσε από το να κληθεί στον στρατό του Πούτιν. Ηδη, έχουν καταγραφεί φαινόμενα μαζικής εγκατάλειψης της Ρωσίας από πολίτες που βρίσκονται σε στρατεύσιμη ηλικία, οι οποίοι περνούν τα σύνορα με όποιο μέσο βρίσκουν και καταφεύγουν σε γειτονικές ή και πιο μακρινές χώρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA