Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Ελον Μασκ, προχωρά επίσημα στην αγορά της πλατφόρμας του Twitter για 54,20 δολάρια ανά μετοχή, συνολικής αξίας 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά από μήνες δικαστικών αγώνων. Μετά την είδηση ​​της επαναφοράς της συμφωνίας, ο Μασκ επεσήμανε ότι «η αγορά του Twitter επιταχύνει τη δημιουργία του X, της εφαρμογής των πάντων», το οποίο θα ολοκληρωθεί σε 3 με 5 χρόνια «αν δεν κάνω λάθος» όπως διευκρίνισε. 

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία χάνει εδάφη που προσάρτησε ο Πούτιν

Τι είναι, όμως, η εφαρμογή Χ; Πρόκειται για ένα είδος σούπερ εφαρμογής, που συνδυάζει μηνύματα, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πληρωμές και μηδενική εξάρτηση από διαφημιστικά έσοδα, κάνοντάς το να μοιάζει με το κινεζικό WeChat. Αυτό έχει ήδη περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίστοιχο στη Δύση.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ο Μασκ προσφέρθηκε να τηρήσει την αρχική συμφωνία με επιστολή του στο Twitter, όπως αποκάλυψε σε μια κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ την Τρίτη.  Η κατάθεση ανέφερε ότι θα ολοκληρώσει τη συμφωνία υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβει τη χρηματοδότηση χρέους που χρειάζεται και επίσης ότι το Δικαστήριο της Καγκελαρίας του Ντέλαγουερ, όπου επρόκειτο να εμφανιστεί σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, θα απορρίψει τη μήνυση που άσκησε το Twitter. Η μετοχή της Twitter, μετά την είδηση της εξαγοράς, έφτασε να κερδίζει άνω του 16% στη Wall Street μετά από τα δημοσιεύματα για επανακατάθεση του αιτήματος του Μασκ, ενώ προσωρινά αναστάλθηκε η διαπραγμάτευση της στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο κ. Μασκ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, ήθελε να αποχωρήσει από τη συμφωνία, επειδή η πλατφόρμα είχε πολλά bots, δηλαδή ψεύτικους λογαριασμούς.  Όμως τα προβλήματα δεν έχουν τελειώσει για τον κύριο Μασκ. Τώρα πρέπει να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειάζεται για να αγοράσει το Twitter. Και η μετοχή της Tesla βρίσκεται υπό πίεση καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι μπορεί να πουλήσει μετοχές για να χρηματοδοτήσει την αγορά του Twitter.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA