Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πρώτη επίσημη αντίδραση της Μόσχας για το σαμποτάζ στη γέφυρα του Κερτς στην Κριμαία, έγινε γνωστή πριν από λίγο διά στόματος Μαρία Ζαχάροβα. Αναφερόμενη εμμέσως στο «δεξί χέρι» του προέδρου Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντολιάκ, αλλά και σε άλλους Ουκρανούς αξιωματούχους, που χαιρετίζουν το σαμποτάζ, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ ανέφερε ότι «η αντίδραση του καθεστώτος του Κιέβου στην καταστροφή πολιτικών υποδομών αποτελεί απόδειξη της τρομοκρατικής φύσης του». 

Μπορεί ο Ποντολιάκ να έδειξε να παραδέχεται ότι πίσω από την έκρηξη στη στρατηγικής σημασίας γέφυρα στο Στενό του Κερτς βρίσκεται το Κίεβο, ωστόσο πολλοί αξιωματούχοι της ουκρανικής κυβέρνησης είχαν κάνει λόγο για καταστροφή της γέφυρας ήδη από τους περασμένους μήνες, μεταξύ αυτών και ο ίδιος ο Ποντολιάκ. Η γέφυρα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις υποδομής της Μόσχας στη χερσόνησο. Τη γέφυρα εγκαινίασε προσωπικά ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν το 2018, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Ουκρανίας από τη Ρωσία. Το έργο κόστισε δισεκατομμύρια.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA