Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα δραματικό βίντεο το οποίο δείχνει τα τελευταία δευτερόλεπτα του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-34 που συνετρίβη σε πολυκατοικία στο Γέισκ, μια πόλη - θέρετρο στην Αζοφική Θάλασσα κοντά στην Κριμαία, έρχεται στο φως της δημοσιότητας την ώρα που ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 15, ανάμεσά τους και τρία παιδιά. Το μαχητικό βομβαρδιστικό Sukhoi 34 απογειώθηκε από ένα αεροδρόμιο στη νότια ρωσική πόλη του Γέισκ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, το βράδυ της Δευτέρας, όταν συνετρίβη λίγες στιγμές αργότερα - με τον ένα του κινητήρα μόνο σε λειτουργία – προκαλώντας μια τεράστια έκρηξη που «κατάπιε» την πολυκατοικία. Και οι δύο πιλότοι εκτινάχθηκαν με ασφάλεια. Μάλιστα έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες και βίντεο με έναν από αυτούς να είναι ζωντανός, πεσμένος στο έδαφος και να είναι ακόμα προσκολλημένος στο αλεξίπτωτό του. Οι πιλότοι φαίνεται πως προσπάθησαν να ρίξουν το αεροσκάφος μακριά από κατοικημένη περιοχή, όταν είδαν, ωστόσο, πως αυτό δεν ήταν δυνατόν, το εγκατέλειψαν.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το αεροσκάφος, σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση, ενώ η ουκρανική πλευρά ισχυρίζεται πως πήγαινε να βομβαρδίσει στρατιωτικούς στόχους. Ο ρωσικός στρατός δήλωσε ότι οι άνδρες συμμετείχαν σε εκπαίδευση όταν συνέβη η συντριβή και ο πιλότος που εντοπίστηκε ζωντανός ακούγεται να αρνείται ότι το σκάφος καταρρίφθηκε. Ωστόσο, σε αυτό το βίντεο ακούγονται από το βάθος εκρήξεις κάτι που κάνει πολλούς να πιστεύουν πως είναι τα εκρηκτικά τα οποία έφερε το αεροσκάφος. Το ζήτημα, σύμφωνα με την Daily Mail είναι γιατί ένα εκπαιδευτικό αεροσκάφος να είναι «φορτωμένο» με εκρηκτικά. Ο αριθμός των νεκρών στην πολυκατοικία έφτασε τους 15, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά και τρεις ενήλικες που πήδηξαν από τη φλεγόμενη πολυκατοικία μετά τη συντριβή του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους.

Το ρωσικό μαχητικό - βομβαρδιστικό αεροσκάφος Su-34 

Το Sukhoi Su-34 είναι ένα ρωσικής κατασκευής υπερηχητικό μαχητικό - βομβαρδιστικό αεροσκάφος. Αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1990 για να αντικαταστήσει τον παλιό προκάτοχό του, το Su-24, αλλά δεν τέθηκε σε ευρεία χρήση από τη ρωσική αεροπορία μέχρι τη δεκαετία του 2000. Το Su-34 θεωρείται ένα αρκετά ικανό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων, καθώς έχει σχεδιαστεί κυρίως για να χτυπά επίγειους και επιφανειακούς στόχους με πυραύλους και βόμβες, αλλά μπορεί επίσης να συμμετέχει σε αποστολές μάχης αέρος - αέρος.  Ωστόσο, έχει κακή φήμη καθώς είναι... επιρρεπές σε ατυχήματα.  Σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις το 2019, δύο ζεύγη Su-34 συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών ασκήσεων και ένα πέμπτο τζετ συνετρίβη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής το 2020.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA