Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι θεατές έμειναν σοκαρισμένοι την περασμένη εβδομάδα όταν διαδηλωτές από την ομάδα ακτιβιστών για το κλίμα Just Stop Oil πέταξαν σούπα ντομάτας πάνω στον διάσημο πίνακα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, «Ηλιοτρόπια». Μπορεί η συγκεκριμένη κίνηση να επικρίθηκε από τους περισσότερους, ωστόσο η δράστις προσπάθησε να δικαιολογήσει την ενέργειά της μέσω «Twitter» λέγοντας πως... «ο πίνακας είχε μπροστά τζάμι που τον προστάτευε και το γνωρίζαμε». Η συνέχεια των επιχειρημάτων της έκανε πολλούς να...αλλάξουν στάση για το περιστατικό. 

Διαβάστε ακόμη: Κίνα: Πέταξαν έξω από το συνέδριο του ΚΚ τον πρώην πρόεδρο Χου Τζιντάο

Σε ένα απόσπασμα που δημοσιεύτηκε στο Twitter, η διαδηλώτρια επιβεβαίωσε αρχικά ότι παρευρέθηκε στο δικαστήριο για την πράξη της και της επιβεβαίωσαν ότι δεν υπήρξε ζημιά στον πίνακα καθώς βρισκόταν πίσω από ένα γυάλινο κάλυμμα, κάτι το οποίο ήξερε εξαρχής. Και συνέχισε: «Αναγνωρίζω ότι μοιάζει με μια ελαφρώς γελοία ενέργεια. Συμφωνώ, είναι γελοία!. Αλλά, δεν κάνουμε το ερώτημα, «Οφείλουμε όλοι να ρίχνουν σούπα σε πίνακες;».

«Αυτό που κάνουμε είναι να συνεχίσουμε τη συζήτηση ώστε να μπορούμε να κάνουμε τις ερωτήσεις που έχουν σημασία. Ερωτήσεις όπως, "Είναι εντάξει που η Λιζ Τρας ενέκρινε περισσότερες από 100 νέες άδειες ορυκτών καυσίμων; Είναι εντάξει το γεγονός ότι τα ορυκτά καύσιμα επιδοτούνται 30 φορές περισσότερο από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όταν ο υπεράκτιος άνεμος είναι επί του παρόντος εννέα φορές φθηνότερος από τα ορυκτά καύσιμα;" Ας το ξανασκεφτούμε». Μετά από αυτή την τοποθέτηση, πολλοί ήταν οι χρήστες που την... επαίνεσαν για όσα είπε και έκανε, δεδομένου ότι ο πίνακας δεν έπαθε τίποτα. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Δεν είμαι αρκετά γενναίος για να κάνω κάτι τέτοιο, αλλά πρέπει να αλλάξουμε τους τρόπους μας ως κοινωνία και να τους αλλάξουμε γρήγορα» σχολίασε ένας χρήστης.  «Έκανα λάθος με αυτά τα παιδιά και παραδεχτείτε το, είναι σωστή σε όσα λέει», έγραψε ένα άλλο άτομο.  Κάποιος άλλος σχολίασε: «Αυτοί οι νεαροί ακτιβιστές κάνουν πραγματικά σπουδαία πράγματα».  Ο ιστορικός Γκρεγκ Τζένερ έγραψε: «Νόμιζα ότι αυτό ήταν ένα κακώς εκτελεσμένο κόλπο. Χαίρομαι που παραδέχομαι ότι μάλλον έκανα λάθος γι' αυτό».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA