Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία θλιβερή ιστορία ομοφοβίας με πολύ δυσάρεστο τέλος έρχεται από την Αρμενία, όπου ένα νεαρό gay ζευγάρι αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, λόγω της κριτικής και του bullying που βίωναν, όταν έγινε γνωστή η σχέση τους. Πριν αυτοκτονήσουν, τα δύο αγόρια δημοσίευσαν φωτογραφίες στο Instagram με την ακόλουθη λεζάντα: «Happy End. Οι αποφάσεις σχετικά με την κοινοποίηση των φωτογραφιών και τα επόμενα βήματά μας ελήφθησαν και από τους δυο μας μαζί». Σε μία από τις φωτογραφίες, φιλιούνται.

Διαβάστε ακόμη: Ρωσία: Σάλος με παρουσιαστή που ζήτησε γενοκτονία - «Πνίξτε τα παιδιά της Ουκρανίας ή κάψτε τα σε καλύβα»

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσαν τα αγόρια έγιναν γρήγορα viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα κανάλια Telegram με μισητή και προσβλητική γλώσσα, συνεχίζοντας κυρίως να τονίζουν το γεγονός ότι τα αγόρια είναι ομοφυλόφιλα, γεγονός που δικαιολογεί την απόφασή τους να αυτοκτονήσουν. Πολλά σχόλια μάλιστα ενθάρρυναν και άλλους να κάνουν το ίδιο. Δυστυχώς, η αντίδραση του κοινού σε αυτό το τραγικό συμβάν δεν προκάλεσε καν έκπληξη στην Αρμενία!

Ελάχιστοι τους συμπαραστάθηκαν

Ελάχιστοι ήταν αυτοί που πήραν το μέρος τους, τονίζοντας ότι το «coming out» στην Αρμενία δεν θεωρείται μια στιγμή γενναίας παραδοχής, αλλά αντίθετα, λόγος περιφρόνησης. Οι δύο νεαροί είχαν παραδεχτεί τη σχέση τους, αλλά δυστυχώς έπεσαν θύματα προκαταλήψεων, βίας και bullying, οδηγώντας τους ξανά στην «απομόνωση» και τελικά στην αυτοκτονία.

«Είναι τραγικό και απαράδεκτο να δικαιολογείται ο θάνατος ανθρώπων» σχολίασε η οργάνωση pinkarmenia.org. «Οι νεαροί άνδρες είχαν ακόμα πολλά χρόνια ζωής μπροστά τους, αλλά λόγω της μισαλλοδοξίας απέναντί τους, έκαναν ένα τόσο τραγικό βήμα. Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα είναι πολύ εξοικειωμένα με το αίσθημα της απομόνωσης και της παρεξήγησης από την οικογένεια και την κοινωνία. Αυτό το τραγικό περιστατικό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην Αρμενία δεν είναι ασφαλή και δεν προστατεύονται από την κοινωνία ή το κράτος».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Συλλυπητήρια στις οικογένειές τους»

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να δείξουμε συμπόνια, αντιλαμβανόμενοι τη σοβαρότητα αυτού που συνέβη. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και τους φίλους των νέων ανθρώπων και ταυτόχρονα, συμπάσχοντας με τη θλίψη τους, καλούμε το κοινό να απέχει από προσβολές, εξευτελιστικές εκφράσεις, διαστρέβλωση των λεπτομερειών του περιστατικού με τη μορφή μηνυμάτων και σχολίων μίσους και διασπορά μίσους», συνεχίζει η οργάνωση.

«Οι αυτοκτονικές σκέψεις συχνά συνοδεύονται από συναισθήματα ενοχής, φόβου, αυτοενοχοποίησης και ντροπής λόγω της στάσης της κοινωνίας απέναντι στον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου του ατόμου. Σε τέτοιες καταστάσεις, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η κατάλληλη επαγγελματική υποστήριξη» καταλήγει.

Η οργάνωση pinkarmenia.org παρέχει επαγγελματική (ψυχολογική, κοινωνική και νομική) υποστήριξη σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, τους γονείς και τους υποστηρικτές τους. «Εάν αισθάνεστε ότι εσείς ή τα αγαπημένα σας πρόσωπα χρειάζονται υποστήριξη, οι ειδικοί και οι σύμβουλοί μας είναι διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή. Και να θυμάστε, δεν είστε μόνοι» υπενθυμίζει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA