Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι υπάλληλοι του Twitter προετοιμάζονται για αυτά τα άσχημα νέα από τότε, πριν λίγες ημέρες, δηλαδή, που ο Έλον Μασκ ολοκλήρωσε την τεράστια εξαγορά των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Όταν αυτά τα άσχημα νέα γίνονται επίσημα, ωστόσο, είναι μια δύσκολη στιγμή. Το Twitter ανακοίνωσε στους εργαζόμενους του πριν από λίγες ώρες πως το πρωί της Παρασκευής (ώρα Καλιφόρνιας) η εταιρεία θα ξεκινήσει τις απολύσεις καθώς ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας κινείται γρήγορα ώστε να κάνει την εταιρεία οικονομικά υγιή.

Ένα εσωτερικό email που αποκάλυψε το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει ότι οι υπάλληλοι του Twitter θα λάβουν μήνυμα μέσω email κατά την έναρξη των εργασιών τους την Παρασκευή, ώρα Καλιφόρνια, για το ποια θα είναι η μοίρα τους. Το mail δεν δίνει αριθμό απολύσεων, αλλά η Washington Post και οι New York Times ανέφεραν ότι περίπου οι μισοί από τους 7.500 υπαλλήλους του Twitter θα απολυθούν.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Σε μια προσπάθεια να θέσουμε το Twitter σε μια υγιή πορεία, θα περάσουμε από τη δύσκολη διαδικασία μείωσης του παγκόσμιου εργατικού μας δυναμικού», ανέφερε το email. «Αναγνωρίζουμε ότι αυτό θα επηρεάσει έναν αριθμό ατόμων που έχουν προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο Twitter, αλλά αυτή η ενέργεια είναι δυστυχώς απαραίτητη για να διασφαλιστεί η επιτυχία της εταιρείας προς τα εμπρός», πρόσθεσε.

Η διοίκηση του Μασκ έστειλε αυτό το mail επειδή οι ομοσπονδιακοί νόμοι και οι νόμοι της Καλιφόρνια απαιτούν από τις εταιρείες να παρέχουν εκ των προτέρων ειδοποίηση για μαζικές απολύσεις. Εκπρόσωπος του Τμήματος Ανάπτυξης Απασχόλησης της Καλιφόρνια δήλωσε την Πέμπτη το απόγευμα ότι δεν έλαβε τέτοιες ειδοποιήσεις από το Twitter, το οποίο εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο Έλον Μασκ έδειξε τις προθέσεις του από την πρώτη στιγμή τις διαθέσεις του αφού λίγη ώρα μετά την επίσημη ανάληψη της εταιρείας απέλυσε υψηλόβαθμα στελέχη ανάμεσα στα οποία και ο μέχρι εκείνη την ημέρα γενικός διευθυντής! Οι ρυθμοί εργασίας που έχει επιβάλει ο Μασκ μέχρι να γίνει η εκκαθάριση και να φέρει στο επίπεδο που θέλει την εταιρεία είναι τόσο εξαντλητικοί που κάποιοι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι κοιμήθηκαν στα κεντρικά γραφεία του Twitter το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA