Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ελον Μασκ, στον απόηχο των εκατοντάδων απολύσεων που ετοιμάζει από την εταιρεία, ανακοίνωσε πως το Twitter σημειώνει τεράστιες απώλειες στα κέρδη που έχει από διαφημίσεις. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο κατηγορεί ευθέως τους ακτιβιστές για τις οικονομικές απώλειες του Twitter, οι οποίοι θεωρεί πως πιέζουν τους κορυφαίους διαφημιζόμενους της πλατφόρμας να αναλάβουν δράση αν δεν προστατεύσει τον έλεγχο του περιεχομένου.

Διαβάστε ακόμη: Βενεζουέλα: Φονικές κατολισθήσεις και πλημμύρες – Τουλάχιστον 7 νεκροί χθες, τους 80 έφτασαν συνολικά

Προς το παρόν, πολυεθνικές όπως η General Motors, η Volkswagen, η Audi, η Interpublic Group, η Montelez International και η Pfizer έχουν παγώσει τις διαφημιστικές τους καμπάνιες στο Twitter. Ο Μασκ προσπάθησε να ανακόψει αυτό το κύμα εγκατάλειψης, διοργανώνοντας ένα εικονικό meeting με πάνω από 100 διαφημιστές και πρακτορεία.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ειχε προηγηθεί η απόφαση του Έλον Μασκ να απολύσει το μισό εργατικό δυναμικό του Twitter, περίπου 3.700 άτομα, χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση. Οι εργαζόμενοι έλαβαν ένα μέιλ που τους ενημέρωνε ότι είναι η τελευταία τους μέρα στην δουλειά και ήδη αρκετοί προχώρησαν σε ομαδική μήνυση, που υπέβαλαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, επισημαίνοντας ότι ενημερώθηκαν για τις απολύσεις πολύ αργά, κατά παράβαση της ομοσπονδιακής και της πολιτειακής νομοθεσίας της Καλιφόρνιας. Εκτιμάται ότι η εταιρεία θα έχει ζημιές άνω των 700 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο την επόμενη χρονιά αν δεν μειώσει άμεσα το κόστος. Ωστόσο αυτή η μείωση γίνεται με έναν βίαιο και άκομψο τρόπο, που μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται ότι σκοπεύει να λύσει.

Η επίθεση από τον Τζο Μπάιντεν

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως, αγοράζοντας το Twitter, ο Έλον Μασκ αγόρασε μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης η οποία διασπείρει ψεύδη σε όλο τον κόσμο. «Και τώρα αυτό για το οποίο όλοι ανησυχούμε: ο Έλον Μασκ βγαίνει και αγοράζει εξοπλισμό που στέλνει και διασπείρει ψέματα σε όλο τον κόσμο… Δεν υπάρχουν πια στην Αμερική συντάκτες που να ελέγχουν αυτά που γράφονται. Δεν υπάρχουν. Πώς να περιμένουμε από τα παιδιά να μπορέσουν να καταλάβουν τι είναι αυτό που διακυβεύεται;» ανέφερε ο Μπάιντεν στη διάρκεια εκδήλωσης για συγκέντρωση χρηματικών δωρεών.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ είχε δηλώσει νωρίτερα στους δημοσιογράφους ότι ο Μπάιντεν είναι πεπεισμένος σχετικά με την ανάγκη να περιοριστούν η ρητορική μίσους και η παραπληροφόρηση. «Αυτή η πεποίθηση επεκτείνεται στο Twitter, επεκτείνεται στο Facebook και σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπου οι χρήστες μπορούν να διαδίδουν παραπληροφόρηση», δήλωσε.

Το Twitter απέλυσε χθες το μισό εργατικό δυναμικό του, αλλά υποστήριξε πως οι περικοπές ήταν μικρότερες στην ομάδα που είναι υπεύθυνη για την πρόληψη της διάδοσης παραπληροφόρησης. Ο Μασκ έχει υποσχεθεί να αποκαταστήσει την ελευθερία του λόγου και ταυτόχρονα να εμποδίσει το Twitter να μετατραπεί σε «τοπίο κόλασης». Ωστόσο μείζονες διαφημιστικές εταιρείες εξέφραζαν επί μήνες ανησυχίες σχετικά με την εξαγορά του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA