Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια Ελληνίδα τουρίστρια είναι ανάμεσα στους τραυματίες από την αιματηρή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 6 άτομα και τραυματίστηκαν 81. Η νεαρή τουρίστρια έχει διαφύγει τον κίνδυνο για την υγεία της, ενώ σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, καθώς η βόμβα έσκασε σε απόσταση 6 μέτρων και γλίτωσε επειδή ένα ζευγάρι βρέθηκε μπροστά της και το οποίο δυστυχώς σκοτώθηκε. Μιλώντας στο Live News η μητέρα της κοπέλας είπε: «Το παιδί μου είναι στο νοσοκομείο με θραύσμα στο πόδι και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Είναι καλά, απλά τώρα μου είπε ο πρόξενος ότι το θραύσμα είναι μέσα, δεν ξέρω τι να κάνω, γιατί και στην Τουρκία δεν ξέρω αν οι γιατροί είναι καλοί. Είχε πάει ταξίδι και στα 6 μέτρα έσκασε η βόμβα. Ηταν από τους πολύ τυχερούς γιατί διαμελίστηκαν πολλά άτομα.. Είναι σοκαρισμένη. Μου είπε ‘μαμά είδα άτομα και παιδάκια σκοτωμένα’. Κοίταζε το κεφάλι να μην έχει χτυπήσει και είδε το πόδι της ανέβλυζε αίμα και πύον. Έχασε πάρα πολύ αίμα».

Διαβάστε ακόμη: Βλαντίμιρ Πούτιν: Μυστήριο με την εξαφάνιση ενός άλλου ολιγάρχη που έχει και ελληνικό διαβατήριο

Ο πατέρας της κοπέλας συμπλήρωσε: «Κατορθώσαμε μέσω του Προξενείου να μιλήσουμε με το παιδί. Είναι σε σοκ. Είναι στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης και το πόδι της είναι σε γύψο. Πρέπει να χειρουργηθεί για να βγει το θραύσμα. Παλεύουμε να έρθει η κόρη μου στην Ελλάδα και ευχαριστώ το Προξενείο για αυτό. Είμαστε τυχεροί! Μίλησα με μια οικογένεια που ήταν ένα βήμα μπροστά της και διαμελίστηκε. Εκεί που έπιναν αμέριμνα τον καφέ τους!»

Για την Ελληνίδα τραυματία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση των τουρκικών Αρχών, μεταξύ των τραυματιών από την χθεσινή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσμα γυαλιού και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της πόλης. Οι προξενικές αρχές παρέχουν κάθε δυνατή αρωγή, σύμφωνα με το ΥΠΕΣ. Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας είπε ότι πίσω από την τρομοκρατική επίθεση κρύβεται το PKK, ωστόσο, δεν έχει γίνει προς το παρόν ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική επίθεση στην πολυσύχναστη αγορά της Πόλης, η οποία εκείνη την ώρα ήταν κατάμεστη από κόσμο που είχε βγει για βόλτα και για ψώνια.

Αρνείται το PKK ότι κρύβεται πίσω από την βομβιστική επίθεση

Οι Τούρκοι, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, έχουν στα χέρια τους αδιάσειστα στοιχεία ότι το PKK βρίσκεται πίσω από την έκρηξη της βόμβας, και είπαν μάλιστα ότι η Σύρια τρομοκράτισσα που συνελήφθη, ομολόγησε ότι πήρε κατευθύνσεις από τους Κούρδους αντάρτες, οι οποίοι μάλιστα την έχουν εκπαιδεύσει. «Δεν δεχόμαστε, απορρίπτουμε, τα συλλυπητήρια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η συμμαχία μας με ένα κράτος που συντηρεί το Κομπάνι και θύλακες τρομοκρατίας (...) πρέπει να συζητηθεί», δήλωσε ο Σοϊλού, ο οποίος κατηγορεί τους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και μερικούς συμμάχους τους, που υποστηρίζονται από τους Αμερικανούς, ότι διέπραξαν τη φονική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Βαρθολομαίος: Προσευχόμαστε για τα θύματα και συμπαριστάμεθα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του για τα θύματα της τρομακτικής έκρηξης που συνέβη, χθες το απόγευμα, στη Μεγάλη Οδό του Πέραν (İstiklal Cad.), στην περιοχή του Ταξίμ, η οποία, σύμφωνα με ανακοινώσεις των Αρχών, αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια. Πρόκειται για πράξη αποτρόπαιη και απολύτως καταδικαστέα, που προκάλεσε πραγματική τραγωδία. Ο Παναγιώτατος προσεύχεται ο Πανάγαθος Θεός να αναπαύσει τις ψυχές των θυμάτων και να ενισχύει τους οικογενείς τους, στους οποίους, καθώς και σε όλους τους συμπολίτες μας, εκφράζει τα συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση του ιδίου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ προς τους τραυματίες εύχεται εγκαρδίως ταχεία αποκατάσταση της υγείας τους.

Συνελήφθη κι ομολόγησε η βομβίστρια

Η νεαρή γυναίκα που συνελήφθη και κατηγορείται ότι τοποθέτησε τη βόμβα που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους χθες, Κυριακή, στην Κωνσταντινούπολη, είναι συριακής εθνικότητας και ομολόγησε την πράξη της, ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική αστυνομία, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η γυναίκα συνελήφθη μαζί με άλλους υπόπτους μέσα σε διαμέρισμα στο Κιουτσουκτσεκμετσέ, σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης. Ο Σοϊλού, ο οποίος μετέβη και πάλι σήμερα στον τόπο της έκρηξης, ανακοίνωσε ότι 46 πρόσωπα έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα, την επομένη αυτής της επίθεσης στην οδό Ιστικλάλ, μία από τις πιο πολυσύχναστες αρτηρίες της Κωνσταντινούπολης, χθες, Κυριακή, το απόγευμα. «Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται» για να συλληφθούν και άλλοι ύποπτοι, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός. «Θέλησαν να μας απευθύνουν ένα μήνυμα, το λάβαμε και θα απαντήσουμε με τον πιο αυστηρό τρόπο», τόνισε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA