Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα συγκλονιστικό βίντεο από σταθμό του Μετρό στην Τεχεράνη έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Αστυνομικοί άνοιξαν πυρ και με ρόπαλα χτυπούσαν γυναίκες μέσα στα βαγόνια που δεν φορούσαν χιτζάμπ, ενώ οι διαδηλώσεις στο Ιράν για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί συνεχίζονται για τρίτο μήνα. Πλάνα που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν επιβάτες να τρέχουν προς τις εξόδους του σταθμού, με πολλούς να πέφτουν κάτω και να ποδοπατούνται, αφού η αστυνομία άνοιξε πυρ σε μια γεμάτη αποβάθρα. Οι εικόνες φτάνουν και μέσα από τα παράθυρα του συρμού, δείχνοντας τους αστυνομικούς του Ιράν να περνούν μέσα από τα βαγόνια και να χτυπούν γυναίκες χρησιμοποιώντας ρόπαλα.

Οι διαδηλώσεις για τον θάνατο της Αμινί εντάθηκαν την Τρίτη, όταν οι διοργανωτές των διαμαρτυριών κάλεσαν για τριήμερη δράση για τον εορτασμό του «Ματωμένου Νοέμβρη» του 2019, όταν εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά της αύξησης των τιμών των καυσίμων. «Θα παλέψουμε! θα πεθάνουμε! Θα πάρουμε πίσω το Ιράν!», ακούγονται να φωνάζουν δεκάδες διαδηλωτές σε δρόμο της Τεχεράνης. Οι διαδηλωτές καταγράφηκαν επίσης να φωνάζουν και να βάζουν φωτιά σε μαντίλες σε σταθμούς του μετρό. Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε όλη τη χώρα σε συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA