Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Σι Τζινπίνγκ εξασφάλισε την τρίτη του θητεία στην ηγεσία της Κίνας τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά για πρώτη φορά, το Πολιτικό Γραφείο της χώρας, το όργανο λήψης αποφάσεων στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, δεν έχει καμία γυναίκα στα μέλη του για πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια, σύμφωνα με τη νέα του σύνθεση. Η Σουν Τσουνλάν, η μοναδική γυναίκα που συμμετείχε σε αυτό το 25μελές όργανο, συνταξιοδοτήθηκε και κανένα από τα νέα μέλη του δεν είναι γυναίκα. Αυτό φαίνεται πως δεν άρεσε στον αριστερό πρόεδρο της Χιλής, Γκαμπριέλ Μπόριτς, και αποφάσισε να του το δείξει με έναν όμορφο συμβολισμό. 

Στην διμερή συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) που πραγματοποιείται στην Ταϊλάνδη, ο Μπόριτς κάλεσε όλες τις γυναίκες του υπουργικού συμβουλίου του. H κυβέρνηση της Χιλής, που ορκίστηκε τον περασμένο Μάρτιο, αριθμεί 24 μέλη, ανάμεσά τους 14 γυναίκες, με το ένα τρίτο να χαρακτηρίζεται ανεξάρτητο.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ προσκάλεσε τον Χιλιανό ηγέτη Γκαμπριέλ Μπόριτς να επισκεφθεί την Κίνα εντός του προσεχούς έτους.  «Οι διμερείς σχέσεις συζητήθηκαν με τον Κινέζο πρόεδρο και (εκείνος) προσκάλεσε τον πρόεδρο Μπόριτς να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη το επόμενο έτος» δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Χιλής Αντονία Ουρεχόλα από την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA