Μενού
  • Α-
  • Α+

Η μία μετά τις άλλες οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη Μεγάλη Βρετανία προχωρούν σε έναν «κόφτη», ένα πλαφόν στις αγορές αυγών από τους καταναλωτές. Οπως σημειώνουν τα βρετανικά Μέσα ήδη και η Tesco μετά της Asda και τη Lidl θεσπίζουν όρι στις τρεις συσκευασίες ανά καταναλωτή ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν αφενός στην παραγωγή αυγών, αφετέρου στην τροφοδοσία των καταστημάτων τους.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Νύχτα σφοδρών μαχών στο Ντονμπάς

Ο συγκεκριμένος παραγωγικός τομέας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στο Νησί καθώς οι έχουν πληγεί από το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος τους τελευταίους μήνες και η τιμή του σιταριού - βασικό συστατικό στις ζωοτροφές για κοτόπουλο- έχει αυξηθεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Εχουν επίσης προειδοποιήσει για τις χαμηλές τιμές που παίρνουν από τα σούπερ μάρκετ για την πώληση αυγών.

Την ίδια στιγμή, το μεγαλύτερο ξέσπασμα γρίπης των πτηνών στη Βρετανία οδήγησε την κυβέρνηση να πει στους αγρότες να κρατούν όλα τα πουλερικά και τα πτηνά σε... καραντίνα. Έχουν καταγραφεί 252 κρούσματα του ιού από την έναρξη της επιδημίας τον περασμένο Οκτώβριο , με 118 από αυτά να έχουν καταγραφεί μόνο από την 1η Οκτωβρίου φέτος. Εκατομμύρια πτηνά πέθαναν ή θανατώθηκαν τον τελευταίο χρόνο.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA