ΔΙΕΘΝΗ
24/11/2022 15:43

Artemis 1: Eντυπωσιακές φωτογραφίες - Οι πιο κοντινές εικόνες της Σελήνης από την εποχή του Apollo

Τις πιο κοντινές εικόνες της Σελήνης από την εποχή του Apollo απαθανάτισε το διαστημικό σκάφος Orion της μη επανδρωμένης αποστολής της NASA, Artemis 1 - Απόκοσμο τοπίο που προκαλεί δέος

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Artemis 1: Eντυπωσιακές φωτογραφίες - Οι πιο κοντινές εικόνες της Σελήνης από την εποχή του Apollo
NASA, φεγγάρι / pixabay, instagram
Ανάγνωση:

Εντυσιακές εικόνες της Σελήνης που προκαλούν δέος απαθανάτισε το διαστημικό σκάφος Orion της μη επανδρωμένης αποστολής της NASA, Artemis 1. Κατά την έκτη ημέρα της αποστολής ο φακός του διαστημικού σκάφους τράβηξε τις κοντινότερες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από σκάφος που θα μπορούσε να μεταφέρει ανθρώπους, μετά τη σειρά αποστολών Apollo.

Διαβάστε ακόμα: NASA: Eφτασε στη Σελήνη η ιστορική αποστολή Artemis I - Xάθηκε για 34 λεπτά η επαφή με τη Γη

Το Orion βρέθηκε 80 μίλια, ήτοι 128 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Σελήνης.⁣ Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν χρησιμοποιώντας το οπτικό σύστημα πλοήγησης του Orion που καταγράφει ασπρόμαυρες εικόνες της Γης και της Σελήνης σε διαφορετικές φάσεις και αποστάσεις. Η ζωτικής σημασίας επίδειξη τεχνολογίας στη δοκιμή πτήσης Artemis I θα βοηθήσει στην απόδειξη της αποτελεσματικότητάς της για μελλοντικές αποστολές με πλήρωμα, σύμφωνα με τη NASA.

Ακόμα, το Orion πέρασε πάνω από τις περιοχές προσγείωσης των Apollo 11, 12 και 14 και πλέον βρίσκεται καθ' οδόν προς μια μακρινή ανάδρομη τροχιά μεγάλου υψομέτρου που κινεί το Orion προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που η Σελήνη ταξιδεύει γύρω από τη Γη.

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα τέσσερις εικόνες. Στην πρώτη ασπρόμαυρη φωτογραφία της επιφάνειας της Σελήνης φαίνονται κρατήρες διαφόρων μεγεθών στην επιφάνειά της. Στη δεύτερη εικόνα απαθανατίζεται μια πιο κοντινή λήψη παρόμοιας περιοχής. Στην τρίτη πιο κοντινή φωτογραφία φαίνονται κρατήρες διαφορετικού μεγέθους και σχήματος. Στην τέταρτη και πιο κοντινή φωτογραφία απεικονίζονται κρατήρες μέσε σε... κρατήρες, ενώ η επιφάνεια της Σελήνης φέρει σημάδια από συγκρούσεις αστεροειδών και μετεωριτών.

Δείτε τις εικόνες:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΕΛΗΝΗ ARTEMIS VIRAL NASA
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ