Σε περίπου τρεις εβδομάδες -από σήμερα- εορτάζεται η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, η ημέρα δηλαδή που η δικτατορική κυβέρνηση του Ιωάννη Μεταξά είπε το «ΟΧΙ» στον Ιταλό πρέσβη στην Ελλάδα για άνευ όρων παράδοση της χώρας.
Φέτος, η 28η Οκτωβρίου «πέφτει» Τρίτη και έτσι, αυτόματα, δημιουργεί ένα τετραήμερο για τα περισσότερα σχολεία, ενώ για τους μαθητές της Θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα μετατρέπεται σε πενθήμερο λόγω του συνδυασμού των εορτασμών του Αγίου Δημητρίου και της Απελευθέρωσης της πόλης.
28η Οκτωβρίου: Γιατί στη Θεσσαλονίκη είναι πενθήμερο
Στη Θεσσαλονίκη, οι σχολικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, καθώς η μαθητική παρέλαση στην πόλη γίνεται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου — μία ημέρα πριν από τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που διεξάγεται ανήμερα της επετείου.
Έτσι, για τους μαθητές της πόλης, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
- Παρασκευή 24 Οκτωβρίου: Σχολικές γιορτές για την 28η Οκτωβρίου.
- Σάββατο 25 Οκτωβρίου: Εορτασμός του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της Θεσσαλονίκης.
- Κυριακή 26 Οκτωβρίου: Εορτασμός του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της Θεσσαλονίκης
- Δευτέρα 27 Οκτωβρίου: Μαθητική παρέλαση
- Τρίτη 28 Οκτωβρίου: Εθνική επέτειος
- Τετάρτη 29 Οκτωβρίου: Επιστροφή στα σχολεία
Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές της Θεσσαλονίκης απολαμβάνουν πέντε συνεχόμενες ημέρες χωρίς μαθήματα, μέσα σε ένα κλίμα εορτασμού και τιμής για την πόλη και την ιστορία της.
- Γιαννάκος για 22χρονο που κατάπιε μπέργκερ: «Ανεπανόρθωτη βλάβη στον εγκέφαλο - Με θαύμα θα σωθεί»
- «Στο Λονδίνο έκανα ένα τραγικό λάθος που στην Αθήνα θα ήταν κανονικότητα»
- Γιώργος Λιάγκας μετά το εξώδικο σε Λαζόπουλο: «Δεν θα απαντήσω σε εμμονικούς»
- Κιάρα Μαρκέζη: Η καλλονή εγγονή του Άκη Τσοχατζόπουλου «θερίζει» την πασαρέλα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.