Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι πρώτοι από τους Έλληνες που είχαν «δραπετεύσει» για τις γιορτές στο Ντουμπάι έφτασαν το πρωί της Κυριακής στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου τους περίμενε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια τεστ.

«Δεν υπήρχε κάτι πολύ σοβαρό, ήταν πολύ χαλαρά, όλα τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά» , δήλωσε μία νεαρή επιβάτης στο Mega.

«Εγώ αυτό που είδα ήταν ότι ο κόσμος κυκλοφορούσε ελεύθερος στο Ντουμπάι. Φορούσε μια μάσκα, τα μαγαζιά ήταν όλα ανοιχτά και κυκλοφορούσε μια χαρά ελεύθερα», δήλωσε μία άλλη γυναίκα.

Η έξοδος από τη χώρα μας προς τον εξωτικό προορισμό δεν απαγορεύεται. Ωστόσο είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος μέσω rapid test σε όσους βρίσκονταν στην πτήση από τα εμιράτα.

«Στην επιστροφή πάλι έπρεπε να κάνουμε έλεγχο με PCR για covid πριν μπούμε στο αεροπλάνο, 72 ώρες πριν και αφού κατεβήκαμε ήταν πολύ σοβαρή και η ελληνική πλευρά, διότι έλεγξε όλο το αεροπλάνο», δήλωσε στο Mega ένας τρίτος επιβάτης.

Το γεγονός ότι αρκετοί Έλληνες celebrities προτίμησαν να γιορτάσουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Ντουμπάι και ιδιαίτερα στο Nammos Dubai, το «δίδυμο αδελφάκι» του Nammos της Μυκόνου, δημιούργησε δυσαρέσκεια σε κυβερνητικά κλιμάκια.

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών από το εξωτερικό να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών και να συμπληρώνουν υποχρεωτικά την φόρμα PLF προκειμένου να εισέλθουν στην ελληνική Επικράτεια.

Διαβάστε Ακόμα:

Κορονοϊός: Εντοπίστηκαν και στην Ελλάδα κρούσματα μεταλλαγμένων στελεχών του ιού

Κορονοϊός – Ο «χάρτης» των κρουσμάτων: Πάνω από 200 σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.