Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το Ζεφύρι είναι η έκτη περιοχή της Αττικής, που μπαίνει στο μικροσκόπιο των αρχών όσον αφορά την κινητικότητα και το συγχρωτισμό στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού για την εξάπλωση της πανδημίας κορονοϊού.

Ήδη βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» ακόμα πέντε περιοχές πρόκειται για τον Ασπρόπυργο, ( ο οποίος βρίσκεται σε καθεστώς lockdown ήδη εδώ και τουλάχιστον 2 εβδομάδες.) το Ίλιον, το Περιστέρι, το Κερατσίνι και το Μενίδι.

Οι αρχές προχωρούν σε νέο επιχειρησιακό σχέδιο με μπλόκα σε «κόκκινες περιοχές», κάτι το οποίο συνεπάγεται στοχευμένους ελέγχους σε περιοχές με αύξηση κρουσμάτων. 

Από τα 34 συνολικά αστυνομικά μπλόκα που βρίσκονται καθημερινά στην Αττική, 20 θα έχουν, όπως φαίνεται, μια στόχευση στις συγκεκριμένες επιβαρυμένες περιοχές.

Αυτό περιλαμβάνει, περιμετρικές «αποστειρώσεις» κεντρικών οδών με αυτό να σημαίνει ότι αυτές θα κυκλωθούν με τουλάχιστον 5 ή 6 μπλόκα που θα ελέγχουν τις αιτίες μετακινήσεις, έλεγχο για αυστηρή τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00-05:00, και απομάκρυνση πολιτών από πλατείες και δημόσιους χώρους.

Παράλληλα θα υπάρχουν περιπολίες για αποτροπή του «click away» και επιτήρηση σε εκκλησίες.

Διαβάστε Ακόμα:

Κορονοϊός: Εντοπίστηκαν και στην Ελλάδα κρούσματα μεταλλαγμένων στελεχών του ιού

Κορονοϊός – Ο «χάρτης» των κρουσμάτων: Πάνω από 200 σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.