Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλης έκτασης προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και κυρίως στις Σέρρες.

Εκετεταμένες είναι οι ζημιές σε ολόκληρη την έκταση της Δημοτικής Ενότητας Αχινού στη Βισαλτία Σερρών, όπου δρόμοι, χωράφια, σπίτια, καταστήματα και πλατείες πλημμύρησαν από τον μεγάλο όγκο νερού που έπεσε στην περιοχή.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βισαλτίας κάλεσε τους δημότες να μην κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο από την διασταύρωση Πατρικίου-Θερμών-Φλαμπούρου μέχρι και το Λιοντάρι της Αμφίπολης, καθώς λόγω των έντονων βροχοπτώσεων η στάθμη του νερού έχει ανέβει στο δρόμο.

Μια ακόμη περιοχή που επλήγη σοβαρά από την κακοκαιρία στο Νομό Σερρών είναι η Τοπική Κοινότητα Ψυχικού, στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά.

Η έντονη βροχόπτωση σε συνδυασμό με το χαλάζι που έπεσε στην περιοχή προκάλεσε ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες με τους αγρότες και παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση.

Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι στη Θεσσαλονίκη

Η βροχόπτωση στη Θεσσαλονίκη άφησε πίσω της πλημμυρισμένους δρόμους και σοβαρά προβλήματα στη μετακίνηση των οχημάτων, ενώ προκάλεσε και υπερχείλιση του ρέματος της Τούμπας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη, στη Σίνδο έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ στην περιοχή υπάρχουν και σπίτια, τα οποία έχουν πλημμυρίσει από την βροχή.

Τα φαινόμενα ήταν ισχυρά, είχαν, όμως, σύντομο χαρακτήρα, αν και η κακοκαιρία δεν έχει ακομη υποχωρήσει.

Αναφορικά με το ρέμα της Τούμπας, αυτό υπερχίλισε στην περιοχή Ανάχωμα, ακριβώς στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης και του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει με νερά το μονοπάτι που υπάρχει στο σημείο, σε βάθος τουλάχιστον ενός μέτρου αλλά και μία μικρή πεζογέφυρα.

Image removed.

Φούσκωσε ο Πηνειός

Σε οριακό σημείο βρίσκεται, παράλληλα, η στάθμη του Πηνειού ποταμού που διαπερνά την πόλη της Λάρισας, καθώς έχει «φουσκώσει» επικίνδυνα, λόγω πολύωρης βροχόπτωσης.

Μεγάλη είναι η ανησυχία των αγροτών της πολύπαθης περιοχής, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι αναφορές για κατολισθήσεις στις περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας.

Πηγές: thessnews.gr, voria.gr, infonews24.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA