Μενού
  • Α-
  • Α+

Το απόγευμα της Δευτέρας και μετά από την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τα Θεοφάνεια, υπήρξε η πληροφορία πως ο Αρχιεπίσκοπος θα παραστεί στην ορκωμοσία.

Ωστόσο το πρωί της Τρίτης ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου ενημέρωσε για το αντίθεση. «Δεν θα συναντηθούν. Δεν είθισται ο Αρχιεπίσκοπος να ορκίζει υπουργούς. Θα παραβρεθεί ο αρχιγραμματέας της Συνόδου που είναι επίσκοπος. Είναι τυπικό το θέμα» είπε στον ΑΝΤ1 ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως Αθηναγόρας.

Ωστόσο συμπλήρωσε πως: «Δεν γνωρίζω τι θα κάνει ο ίδιος. Αυτό που ξέρω από χθες είναι πως δεν θα παραβρεθεί. Αλλά δεν ξέρω τι θα κάνει».

Εξάλλου, σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει είναι πολύ πιθανό ο Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος αν τελικά δεν συναντηθούν στο περιθώριο της ορκωμοσίας, να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία.

Η ΔΙΣ έχει αποφασίσει να προσφύγει στο ΣτΕ αναφορικά με τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση, ενώ αποφάσισε να ανοίξει τους ναούς στα Θεοφάνεια.

Διαβάστε ακόμα

«Μπαϊράκι» από την Εκκλησία: «Όχι» στα νέα κυβερνητικά μέτρα

Μαξίμου προς Εκκλησία: Υποχρέωση η εφαρμογή μέτρων προφύλαξης

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.