Από νωρίς το πρωί, σε Κατεχάκη και ΓΑΔΑ, έγιναν συσκέψεις για τον σχεδιασμό που θα ακολουθηθεί, με τους αστυνομικούς να βρίσκονται και πάλι στη μέση. Ναι μεν πρέπει να τηρηθεί ο νόμος που απαγορεύει τις συναθροίσεις, ωστόσο, κανείς δεν θα ήθελε να δει αστυνομικούς να κόβουν πρόστιμα και να κάνουν προσαγωγές από τις εκκλησίες. Γι’ αυτό και σε πρώτη φάση όπου διαπιστωθεί προσπάθεια για ανοιχτή λειτουργία, θα γίνονται συστάσεις με μεγάφωνο μέσα από τα περιπολικά.
Μόνο εάν κληρικοί και πιστοί δεν συμμορφωθούν θα έχουμε επιβολή προστίμων, ενώ στόχος είναι το όποιο θέμα πάει να δημιουργηθεί να λήξει με συστάσεις. Το έργο της ΕΛ.ΑΣ., βέβαια, μόνο εύκολο δεν είναι καθώς στην Αττική υπάρχουν περισσότεροι από 5.000 ιεροί ναοί και προφανώς δεν γίνεται να υπάρχει αστυνομική παρουσία σε κάθε έναν. Γι’ αυτό και οι αρμόδιοι αξιωματικοί προσανατολίζονται σε προληπτικές περιπολίες και ηχητικά μηνύματα. Κι αν στην Αττική τα πράγματα είναι πιο απρόσωπα, δεν ισχύει το ίδιο και στην επαρχία όπου είναι πιθανό οι αστυνομικοί να βρεθούν απέναντι ακόμη και σε...συγγενείς τους.
Πάντως, μέχρι αυτή την ώρα, υπάρχουν διαβουλεύσεις κυβέρνησης - κλήρου προκειμένου να εξαντληθούν οι όποιες πιθανότητες να βρεθεί «χρυσή τομή».
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.