Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο λόγος για τους επονομαζόμενους «ληστές με τις χειρουργικές μάσκες», οι οποίοι συνελήφθησαν στις 10 Δεκεμβρίου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής. Πρόκειται για τους:

ΛΑΓΟΥΔΗ Ιωάννη του Γεωργίου και της Ακριβής, γεννηθέντα την 17-9-1980 στο Χολαργό, και

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ Σπυρίδωνα του Διονυσίου και της Βασιλικής, γεννηθέντα την 13-6-1980 στην Αθήνα.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ληστειών κατά συρροή από κοινού και κατά μόνας τελεσμένες και σε απόπειρα, συνέργειας στις ως άνω πράξεις, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από δράστες που έχουν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, παράνομης οπλοφορίας, παράνομης κατοχής κυνηγετικού όπλου και πυρομαχικών, προμήθειας-κατοχής ναρκωτικών ουσιών και βίας κατά υπαλλήλων.

Η δράση της συμμορίας

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. αποτυπώνεται καρέ - καρέ ο τρόπος δράσης του διδύμου εντός καταστήματος στο οποίο μπήκαν με σκοπό τη ληστεία. Ιδίως τον Νοέμβριο είχαν γίνει φόβος και τρόμος στη Δυτική Αττική και συγκεκριμένα σε Περιστέρι, Ίλιον και Αγίους Αναργύρους όπου διέπραξαν τουλάχιστον 5 ληστείες και 2 κλοπές.

Οι δύο δράστες εισέρχονταν σε καταστήματα και με την απειλή μαχαιριού αποσπούσαν τις εισπράξεις από το ταμείο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δε δίσταζαν να ασκήσουν σωματική βία σε βάρος των υπαλλήλων, προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση τους και να επιτύχουν το σκοπό τους.

Κατά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων, κάλυπταν πάντοτε τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με ιατρικές ή υφασμάτινες μάσκες, εκμεταλλευόμενοι την υποχρεωτική χρήση τους ένεκα της πανδημίας, δεδομένο που πέραν της κάλυψης των χαρακτηριστικών του προσώπου, τους προσέφερε και το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA