«Ήταν αναμενόμενο αυτό που συνέβη χθες, δεδομένου ότι πηγαίνουν οι Καλύμνιοι ψαράδες στην περιοχή των Ιμίων για να ψαρέψουν. Είναι η περίοδος που υπάρχει πολλή τσιπούρα και πήγαν χθες πέντε αλιευτικά» εξήγησε ο κ. Διακομιχάλης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
«Όταν είδαν οι Τούρκοι να ψαρεύουν τα ελληνικά σκάφη, εισέβαλαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, και τρία σκάφη της τούρκικης ακτοφυλακής προσπαθούσαν να κόψουν τις σημαδούρες. Οι Έλληνες ψαράδες ζήτησαν βοήθεια από τα σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής ήρθαν εκεί και άρχισαν οι ναυμαχίες», ισχυρίστηκε.
«Υπήρξε ένα “τζαρτζάρισμα” μεταξύ τουρκικής ακταιωρού και του ελληνικού ταχύπλοου, που προκάλεσε ζημιές στο δικό μας σκάφος» ανέφερε ο κ. Διακομιχάλης.
«Το πρόβλημα για μένα είναι ότι δεν πρέπει να καλούνται τα ελληνικά σκάφη, πρέπει να βρίσκονται μόνιμα στην περιοχή. Εδώ και μέρες ζήτησα από τους αρμοδίους (στον υπουργό Ναυτιλίας και τον αρχηγό λιμενικού) να υπάρχει μόνιμη παρουσία για να αποφευχθεί ένα επεισόδιο» επισήμανε ο δήμαρχος.
Διαβάστε Ακόμα
Ίμια: «Επεισόδιο» με σκάφος του Λιμενικού και τουρκική ακταιωρό
- Οι ελληνικοί Patriot κατέρριψαν ιρανικό πύραυλο στην Σαουδική Αραβία
- «Ο καταραμένος»: Τι γράφουν τα βιβλία Ιστορίας του Ιράν για τον Μέγα Αλέξανδρο;
- Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ανήρτησε στο TikTok το βίντεο με τον Άδωνι Γεωργιάδη να τρώει τα κρακεράκια
- Θανάσης Ευθυμιάδης: «Πιστέψτε με, η πατριαρχία συντηρείται πρώτα από τις γυναίκες»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.