Μενού
  • Α-
  • Α+

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Αρκουμανέας σχολίασε πως υπάρχει επιδημιολογικό ρίσκο με το άνοιγμα οποιαδήποτε δραστηριότητας, το οποίο παρατηρούν οι ειδικοί προκειμένου να μην υπάρξει έξαρση.

Σύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα, επόμενο βήμα είναι η επανέναρξη μαθημάτων δια ζώσης στη Γ' Λυκείου.

Εμβολιασμοί

Σύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα, μέχρι την Κυριακή 10 Ιανουαρίου είχαν εμβολιαστεί 44.000 άνθρωποι στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα θα παραλάβει 430.000 δόσεις του εμβολίου μέσα στον Ιανουάριο και θα εμβολιαστούν 220.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ.

«Αν τους επόμενους μήνες έχουμε εμβολιάσει τους άνω των 70 που είναι και οι πιο ευπαθείς, από το Μάρτιο η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη», σημείωσε ο κ. Αρκουμανέας.

Παράλληλα, για τους ανθρώπους που εμβολιάζονται, ανέφερε πως «όποιος εμβολιάζεται αυτόματα το σύστημα του δίνει το ραντεβού για τη δεύτερη δόση σε 21 μέρες». Σύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα, θα υπάρχει μέριμνα για κατ΄ οίκον εμβολιασμό, για όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα μπορεί να παραλάβει εμβόλια εκτός της συμφωνίας της ΕΕ, όπως η Γερμανία, ο κ. Αρκουμανέας απάντησε: «η ΕΕ διαπραγματεύεται και μας δίνει τα εμβόλια, δεν μπορούμε να κάνουμε διμερείς συμφωνίες».

Σχετικά με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει εμβολιάσει το 0,4% του πληθυσμού της. Μόνο μία χώρα στην Ευρώπη έχει πάνω από 1%».

Διαβάστε Ακόμα 

Κορονοϊός - Προειδοποίηση Καπραβέλου: Ολέθριες συνέπειες αν το τρίτο κύμα χτυπήσει την Αθήνα

«Πρεμιέρα» για τα ραντεβού του εμβολίου - Crash test η αντοχή της εμβολιαστικής αλυσίδας

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA