Μενού
  • Α-
  • Α+

Χαρακτηρίζοντας τον υφυπουργό ως έναν εξαιρετικό επιστήμονα, η Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Αθήνας - Πειραιά, δήλωσε πως αρνείται να πιστέψει ότι ο Βασίλης Κοντοζαμάνης έριξε ευθύνες στους γιατρούς για τους θανάτους των ασθενών.

Μιλώντας στο GrTimes, η κυρία Παγώνη ανακοίνωσε πως «σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσουμε για αυτό το ζήτημα», ενώ σημείωσε πως «σε περίπτωση που ανέφερε κάτι τέτοιο, ελπίζουμε να ανακαλέσει».

«Είναι μία ατυχής δήλωση. Πιστεύω, ότι αλλιώς ειπώθηκαν και αλλιώς τα διατύπωσε ο δημοσιογράφος. Πιστεύω είναι δημοσιογραφικό λάθος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι δεν έχει έρθει σε επικοινωνία με τον υφυπουργό για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά ότι ούτε και ο ίδιος έχει προβεί σε σχετικές δηλώσεις:

«Όταν το άκουσα στεναχωρήθηκα. Θα δείξει όμως τι θα γίνει σήμερα…», τόνισε κλείνοντας.

Υπενθυμίζεται ότι σε ερώτηση δημοσιογράφου προς την επιτροπή εμπειρογνωμόνων - κατα τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στις 8 Ιανουαρίου - για ενδεχόμενη αδυναμία των ΜΕΘ να νοσηλεύσουν το σύνολο των ασθενών που έχουν πραγματική ανάγκη, ο κύριος Κοντοζαμάνης πήρε το λόγο και απάντησε ως εξής:

«Από την αρχή της πανδημίας, κανένας συμπολίτης μας, που χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, δεν έμεινε εκτός μονάδος.

Για να μπει κάποιος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας πρέπει να πληρούνται κάποια κριτήρια και είναι ο γιατρός, ο θεράπων ιατρός, οι ειδικοί γιατροί οι οποίοι αποφασίζουν εάν κάποιος θα νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή όχι.

Και πολλές φορές, η απόφαση αυτή λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως είναι οι πολλαπλές συννοσηρότητες, οι οποίες παίζουν τον κρίσιμο και καθοριστικό ρόλο, προκειμένου να ληφθεί η απόφαση εισαγωγής ή όχι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σε κάθε περίπτωση εξετάζουμε τα δεδομένα, είναι στη διάθεσή μας και θα ήθελα να το τονίσω, για μια ακόμη φορά, ότι κριτήριο δεν είναι η πληρότητα, είναι τα επιστημονικά δεδομένα τα οποία έχει ο γιατρός και η κατάσταση του ασθενούς με τα οποία ο γιατρός αποφασίζει την εισαγωγή ή μη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Άλλωστε, συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Όλοι οι θάνατοι από κορονοϊό δεν ήταν μέσα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, υπήρξαν και θάνατοι εκτός μονάδων».

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός - Προειδοποίηση Καπραβέλου: Ολέθριες συνέπειες αν το τρίτο κύμα χτυπήσει την Αθήνα

Γκάγκα: Έρχονται στο νοσοκομείο με κορονοϊό μετά από τραπεζώματα χωρίς χρήση μάσκας

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA