Μενού
  • Α-
  • Α+

Προσωπικά παραδείγματα προκειμένου να επιχειρηματολογήσει υπέρ της θείας μετάληψης, χρησιμοποίησε ο Πατήρ Κωνσταντίνος Καντάνης, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, για ν’ αναδείξει την άποψη του ότι ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται από την θεία κοινωνία.

Μάλιστα σε κήρυγμα του προέταξε το δικό του παράδειγμα, υποστηρίζοντας ότι κοινώνησε ασθενείς με κορονοϊό  και εν συνεχεία κατέλυσε ο ίδιος από την ίδια λαβίδα και έκανε τεστ που βγήκε αρνητικό.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το agrinionews.gr, ο ιερέας στο κήρυγμά του κατά τη Θεία Λειτουργία των Φώτων- που τελέστηκε με περιορισμένο αριθμό εντός του Ναού και πολλούς πιστούς εξωτερικά- αλλά μεταδόθηκε ζωντανά και έχει αναρτηθεί στο Youtube περιέγραψε αρχικά το δικό του τεστ.

Όπως ισχυρίστηκε το περασμένο διάστημα κοινώνησε ασθενείς με κορονοϊό  και εν συνεχεία μάλιστα κατέλυσε ο ίδιος από την ίδια λαβίδα. Αποφάσισε ακολούθως (αν και δεν είχε σύμπτωμα) να υποβληθεί σε τεστ το αποτέλεσμα του οποίου υπήρξε αρνητικό.

«Μόνο με τη δύναμη του Θεού και την ενότητα μπορούμε να κρατηθούμε», υπογράμμισε ο εφημέριος της μεγαλύτερης ενορίας που επεσήμανε πως «η Θεία Κοινωνία δεν μεταβιβάζει γιατί είναι Χριστός», ανέφερε.

Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά πως «αν από τα Χριστούγεννα που κοινώνησαν 700 περίπου άτομα εδώ κολλούσαν θα έπρεπε το Αγρίνιο να έχει καταποντιστεί στην ασθένεια».

Ο π.Κ.Καντάνης κατέληξε «πως πρέπει να τηρούμε όσα λένε οι επιστήμονες που τους σεβόμαστε και τους αγαπάμε και πάνω απ΄ όλα να έχουμε το Χριστό».

Διαβάστε Ακόμα:

Δερμιτζάκης για εκκλησίες: Μην απορεί κανείς που θα είμαστε σε lockdown για πολύ καιρό

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ κάνει... τις πράξεις και καταλήγει πως ο κορονοϊός δεν κολλάει με την Θεία Κοινωνία

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.