Μενού
  • Α-
  • Α+

Πιο αναλυτικά, η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει ότι «γύρω στις 12:00 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Κοραή στο κέντρο της Αθήνας, συγκεντρώθηκε ομάδα περίπου 400 ατόμων. Από τις αστυνομικές δυνάμεις που ελάμβαναν μέτρα τάξης, εκλήθησαν κατ' επανάληψη να διαλυθούν», κάτι που δεν συνέβη. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΓΑΔΑ, «οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να απωθήσουν τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να λάβουν θέση επί του οδοστρώματος της οδού Σταδίου και να πραγματοποιήσουν πορεία.

Με περιορισμένη χρήση δυο δακρυγόνων μέσων, η προσπάθεια αυτή απετράπη, χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση και μετά από λίγη ώρα οι συγκεντρωμένοι απεχώρησαν συντεταγμένα, κινούμενοι προς Ομόνοια, χωρίς να παρεμποδισθεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Κατά την αναδιάταξη των αστυνομικών δυνάμεων περικόπηκε για πέντε λεπτά η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου».

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι το φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας διεξήχθη ως αντίδραση στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και έχει ως κεντρικό σύνθημα «Έξω από τις σχολές μας η αστυνομία».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA