Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Υπουργός Παιδείας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αναφέρθηκε τόσο στη φύλαξη των Πανεπιστημίων από την Ελληνική Αστυνομία -  η οποία έχει προκαλέσει πάντως αντιδράσεις -  όσο και στον νέο τρόπο επιλογής σχολών στο μηχανογραφικό των πανελλαδικών εξετάσεων και τον ελάχιστο βαθμό εισαγωγής.      

Πρόκειται για αστυνομικούς που θα λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση διαβεβαίωσε η Υπουργός Παιδείας, η οποία  τόνισε ότι η εκτέλεση της αποστολής τους θα είναι προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στα ΑΕΙ, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει φόβος για τυχόν αυθαιρεσία των αστυνομικών.    

«Έχουμε χρέος  να διαχειριστούμε και την πανδημία αλλά και να προχωρήσουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο» ανέφερε ακόμα η κυρία Κεραμέως σχετικά με το «γιατί τώρα» οι συγκεκριμένες αλλαγές και ενώ οι σχολές είναι κλειστές λόγω του κορονοϊού.  

«Βλέπουμε μια παθογένεια δεκαετιών. Πρέπει να φοιτούν τα παιδιά μας σε αναβαθμισμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον»  επισήμανε η Υπουργός. «Θα βάλουμε ένα τέλος στην παρανομία, δεν είναι ο κανόνας, είναι η εξαίρεση αλλά πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά μας» υπογράμμισε.   

Πανελλαδικές και εισαγωγή στα ΑΕΙ

Το νομοσχέδιο θέλει να αποτρέψει την εισαγωγή με πολύ μικρό βαθμό στα πανεπιστήμια, τόνισε η κυρία Κεραμέως σχετικά με τη βάση των πανελλαδικών εξετάσεων και την εισαγωγή στα ΑΕΙ με τις νέες ρυθμίσεις. «Για αυτό προβλέπεται μία ελάχιστη βάση εισαγωγής που θα την ορίζει κάθε τμήμα και θα είναι λενα ποσοστό επί τους βαθμού εισαγωγής π.χ, στο 90% ή στο 80%» ανέφερε.  

Όπως πρόσθεσε η  Υπουργός Παιδείας πρόθεση είναι «να δώσουμε αυτονομία στα τμήματα για να αποφασίζουν τον τρόπο εισαγωγής». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.