Μενού
  • Α-
  • Α+

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Χθες μόνο πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 71.788 έλεγχοι, από τους οποίους βεβαιώθηκαν συνολικά 1.395 παραβάσεις, αλλά και 6 συλλήψεις.

Από αυτές, 1.108 παραβάσεις αφορούσαν τον περιορισμό μετακίνησης, όποτε και επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ.

Σημειώνεται πως από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων στις 7 Νοεμβρίου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 28.425 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 26.998 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 1.427 των 150 ευρώ.

Παράλληλα, ωστόσο, έχουν βεβαιωθεί 7 παραβάσεις και 6 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. και παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Πιο συγκεκριμένα, στην Στερεά Ελλάδα η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει στη σύλληψη ημεδαπού και έχει επιβάλει πρόστιμο της τάξης των 5.000 ευρώ για λειτουργία ανθοπωλείου, στη σύλληψη ημεδαπού και 5.000 ευρώ πρόστιμο για λειτουργία κομμωτηρίου, καθώς και 300 ευρώ πρόστιμο σε πελάτη για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Ακόμη, η αστυνομία έχει συλλάβει ιδιοκτήτη και υπάλληλο καφετέριας, με επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας στην επιχείρηση, καθώς και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στο Νότιο Αιγαίο, έχει σημειωθεί σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ημεδαπό, για διοργάνωση συνάθροισης σε αθλητικό σύνδεσμο και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 5 συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (2) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κεντρική Μακεδονία, πάλι, έχει επιβληθεί 1.500 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας πωλήσεων σε πωλητή λαϊκής αγοράς, για μη τήρηση αποστάσεων στους πάγκους.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA