Μενού
  • Α-
  • Α+

Όπως είπε χαρακτηριστικά η κα Παπαευαγγέλου: «Το πρώτο βήμα  έγινε με το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων. Και με βάση τα στοιχεία που είχαμε από το Υπουργείο Παιδείας πήγε εξαιρετικά. Μόλις 3 σχολεία από τα 10.000 στην επικράτεια χρειάστηκε να κλείσουν. Επίσης από τον εθελοντικό έλεγχο των εκπαιδευτικών βρέθηκαν θετικά 7 τεστ στα 5.000. Ο δείκτης θετικότητας είναι μόλις στο 0,14%». 

Σε ό,τι έχει να κάνει με την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, η κα. Παπαευαγγέλου επιβεβαίωσε πως η επιτροπή των λοιμοξιωλγων συνενεσαι στην πρόταση του Υπουργείου Ανάπτυξης. Είπε χαρακτηριστικά πως: «Σήμερα μας ζητήθηκε από την επιτροπή η άποψή μας για το άνοιγμα του λιανεμπορείου. Με δεδεομένη προϋπόθεση τα μέτρα ασφαλείας συνεναίσαμε με την εισήγηση του Υπουργείου Ανάπτυξης. Θα ελέγχουμε τα δεοδμένα».

Από εκεί και πέρα σημείωσε πως: «Στην επικράτεια ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σταθερός τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και ο κυλιόμενος μέσος όρος των τελευταίων 7 ημερών είναι 650 κρούσματα ανά ημέρα. Ίσως να μπορέσουμε να χαμογελάσουμε κάτω από την μάσκα μας, καθώς δύο εβδομάδες μετά την Πρωτοχρονιά δεν επιβεβαιώθηκαν οι εξαιρετικά δυσοίωνες προβλέψεις κάποιων».

Και συμπλήρωσε: «Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι κάτοικοι της Αττικής καθώς, παρατηρείται ελαφρά αύξηση των κρουσμάτων. Συγκεντρώνονται περισσότερα από 2.500 ενεργά κρούσματα, δηλαδή ένας στους τρεις ασθενείς με covid-19, όπως είπε, διαμένει στην Αττική και ιδιαίτερα ανησυχεί η Δυτική Αττική και ο Κεντρικός Τομέας. Ο δείκτης Rt στην Αττική είναι 0,91 και σημαντικά χαμηλότερος στην Β.Ελλάδα. Η πληρότητα ΜΕΘ στην επικράτεια είναι 55% και στην Θεσσαλονίκη 61%».

Η κα. Παπαευαγγέλου είπε ότι ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών έχει μειωθεί και υπολογίζεται στους 1.700 ασθενείς, ενώ ο μέσος αριθμός ανά ημέρα ήταν 130, υποδιπλάσιος από αυτόν που είχαμε πριν από ένα μήνα.

«Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο παρατηρείται σε μεμονωμένες περιοχές λόγω μικρών συρροών σε εργασιακούς χώρους ή λόγω οικογενειακών συγκεντρώσεων κατά την διάρκεια των εορτών, που πρέπει να αντιμετωπιστούν για να μην οδηγηθούμε σε έκρηξη κρουσμάτων. Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι η πρόληψη» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης: Παγώνει για δέκα ημέρες η αύξηση του προστίμου από 300 στα 500 ευρώ

Μαγιορκίνης: Στον μαραθώνιο της πανδημίας δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο νήμα του τέρματος

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA