Μενού
  • Α-
  • Α+

Ακόμα ένα περιστατικό παρενόχλησης έλαβε χώρα ανοικτά των Ιμίων, αφού όπως φαίνεται σε βίντεο που μεταδόθηκε στην εκπομπή «Live News», μία ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής προσπαθεί με τ’ απόνερα της ν’ ανατρέψει ένα ελληνικό αλιευτικό.

Το αλιευτικό ξεκίνησε από την Κάλυμνο για να ψαρέψει στα Ίμια γύρω στις 9:30 το πρωί της Πέμπτης. Σε χρόνο μηδέν οι Έλληνες ψαράδες είδαν τους Τούρκους να φτάνουν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το σκάφος τουρκικής ακτοφυλακής με τον αριθμό 101 έφτασε σε απόσταση αναπνοής από το ελληνικό αλιευτικό και ξεκίνησε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα να ρισκάρει τον εμβολισμό του ή την ανατροπή του ψαράδικου.

Το τουρκικό σκάφος με αριθμό 101 που φαίνεται πως επιδιώκει να δοξαστεί μέσα από τέτοια περιστατικά προκλήσεων, καθώς είναι γνωστό στην περιοχή αλλά και στα τουρκικά ΜΜΕ όπως φαίνεται σε φωτογραφίες με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στο Αιγαίο από τους Τούρκους.

Στο «Live News», μίλησε ο άνθρωπος που έζησε την επικίνδυνη πρόκληση. Ο Γιάννης Κατσίνης κατέγραψε με το κινητό του την εικόνα «ναυμαχίας» που δείχνει ότι οι Τούρκοι όχι μόνο επιμένουν να «γκριζάρουν» τα Ίμια αλλά ρισκάρουν και το ατύχημα χωρίς να νοιάζονται για τις πιθανές συνέπειες. 

«Εμείς είμαστε ανατολικά από τα Ίμια προς τα δικά μας νερά ψαρεύουμε, και τα Ίμια δικά μας είναι, αυτό βασικά πρέπει να μας το διευκρινίσουν οι «μεγάλοι» πάνω, είναι δικά μας; Δεν είναι; Να ξέρουμε. Αλλά από τους παππούδες μας που ξέρουμε, ξέρουμε ότι είναι δικά μας».

«Πάμε εκεί πέρα κάποια αλιευτικά σκάφη, είμαστε συγκεκριμένα, κάθε μέρα πάμε, σήμερα ήμασταν δύο, ήταν παλιόκαιρος, άρχισαν πάλι να κάνουν τα δικά τους, μανούβρες περνάν από την πλώρη μου, περνάν στο μισό μέτρο, η θάλασσα, τα απόνερα που σηκώνει το σκάφος, γιατί είναι ένα σκάφος 30 μέτρα», ανέφερε αρχικά ο κ. Κατσίνης.

«Πάει με 30 μίλια, είναι και 30 μέτρα σκάφος, σηκώνει μεγάλα κύματα, πέρασε μισό μέτρο από εμένα δηλαδή αν εγώ πήγαινα μπρος εκείνη την στιγμή θα με ακουμπούσε και αν με αγγίξει ένα τέτοιο σκάφος πάει με κατέστρεψε. Και προχτές πάλι τα ίδια, προχτές ήταν τέσσερις καταδιώξεις. Είναι κάτι που είναι τρομακτικό απλά το σκάφος είναι μεγάλο αν είναι μικρά σκάφη μπορεί να τα αναποδογυρίσει με αυτή την ταχύτητα που έρχεται πάνω του», προσέθεσε ο κ. Κατσίνης.

Στην περιοχή έσπευσε και σκάφος του ελληνικού λιμενικού ωστόσο η τουρκική πλευρά ενίσχυσε τις δυνάμεις της.

Όπως είπε ο κ. Κατσίνης «το κυνηγούσαν το τούρκικο άλλα έρχεται και άλλο τούρκικο μετά, είναι δύο. Τι να πρωτοκάνει το ένα; Μετά έρχεται κι άλλο είναι τρία».

Οι ψαράδες πιστεύουν πως η λύση είναι στην ενίσχυση της παρουσίας του ελληνικού λιμενικού. Στην Αθήνα εξετάζουν τα πάντα καθώς είναι γνωστό πως η Τουρκία επιδιώκει την κλιμάκωση.

Διαβάστε Ακόμα:

Βίντεο δείχνει Αλβανούς να δίνουν παραγγέλματα σε Έλληνες στρατιώτες – Ερευνά την αυθεντικότητά του το ΓΕΣ

Ανοίγουν οι εκκλησίες - Παραμένει η απαγόρευση για κυνήγι και ψάρεμα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.