Μενού
  • Α-
  • Α+

«Για να αποφύγουμε μία αναζωπύρωση και ένα τρίτο κύμα πρέπει να πάμε σταδιακά. Τώρα που ανοίξαμε το λιανικό εμπόριο πρέπει να δώσουμε κάποιες μέρες στην επιστήμη να μετρήσει την επίπτωση. Όταν αυτό συμβεί και έχουμε μια πραγματική εικόνα, μετά θα συζητήσουμε για ένα επόμενο βήμα και η εστίαση ακόμα απέχει. Δεν είναι η ώρα της εστίασης», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο OPEN.

Όταν ανοίξει η εστίαση «θα είναι σίγουρα σε εξωτερικούς χώρους και αποκλείεται να είμαστε σε θέση να ανοίξουμε κανονικά, με κλειστές τις πόρτες και με πλήρη ισχύ τετραγωνικών σε κάθε κατάστημα. Η παλιά μας ζωή απέχει αρκετά. Έχω προσπαθήσει να κρατήσω χαμηλά τις προσδοκίες, γιατί ξαφνικά δημιουργήθηκαν μεγάλες προσδοκίες».

Αναφορικά με τα κέντρα διασκέδασης σχολίασε πως «πάνε πιο μετά» από το άνοιγμα της εστίασης. «Μην μπούμε στην ανάποδη λογική. Η ανάποδη λογική θα οδηγήσει σε κοινωνική πίεση και λάθη» σχολίασε.

Σχολιάζοντας το χρονικό περιθώριο δύο ωρών για ψώνια, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «έχει μπει για να μπορούμε να ελέγξουμε ότι δεν θα γίνει στους δρόμους συνωστισμός από ανθρώπους που κάνουν βόλτα. Είναι για να πας στο κατάστημα να ψωνίσεις. Η λογική είναι η στήριξη της τοπικής αγοράς. Δηλαδή να πάει κάποιος στην Ερμού επειδή δεν μπορεί να βρει αυτό που θέλει στην τοπική αγορά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA