Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου το 30% της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας ήταν, πλέον, καλυμμένο από χιόνι, περίπου 18% περισσότερο από τον μέσο όρο για αυτήν την εποχή και αφού είχε προηγηθεί μία ασυνήθιστα περιορισμένη χιονοκάλυψη στη χώρα μας τον Δεκέμβριο.

Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, πάλι, η χιονοκάλυψη είχε υποχωρήσει στο ένα τέταρτο της ξηράς (24%).

Σημαντικές διαφορές στη χιονοκάλυψη γειτονικών περιοχών

Την ίδια ώρα, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως κατά τη διάρκεια του «Λέανδρου» - μεταξύ 15 και 18 Ιανουαρίου - εκδηλώθηκαν πυκνές χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές, ενώ σε άλλες γειτονικές περιοχές, με το ίδιο υψόμετρο, διαφορετικές καιρικές συνθήκες προκάλεσαν διαφορές στην έκταση της χιονοκάλυψης.

Οι δορυφορικές εικόνες αποκάλυψαν το «παγωμένο αποτύπωμα» του «Λέανδρου» σε διάφορες περιοχές της χώρας μας. Για παράδειγμα, εικόνες από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Sentinel-2 το πρωί της Τετάρτης δείχνουν ότι η Δυτική Λήμνος δέχθηκε μεγάλα ύψη χιονιού, ακόμη και σε παραθαλάσσια τμήματα όπου το χιόνι ξεπέρασε σε ύψος τα 30 εκατοστά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού οι χιονοπτώσεις είχαν πολύ μικρότερη ένταση και εναλλάσσονταν με χιονόνερο.

Από την άλλη, εικόνα από τον ίδιο δορυφόρο τη Δευτέρα δείχνει τις δυτικές συνοικίες της Λάρισας καλυμμένες με χιόνι, ενώ την ίδια στιγμή ένα μεγάλο μέρος του θεσσαλικού κάμπου πιο ανατολικά και με το ίδιο υψόμετρο δεν είχε ίχνος χιονοκάλυψης.

Διαβάστε ακόμα

Καιρός: «Αντίο» στα χιόνια μέχρι τέλος Ιανουαρίου - «Αυτό δεν είναι καλό» δηλώνει ο Αρνιακός

Καιρός: Συννεφιά και μικρή άνοδος της Θερμοκρασίας – Δείτε πού θα βρέξει

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.